• Informacje na temat:

    placki z kabaczka z serem

Przepisy na temat: placki z kabaczka z serem
  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Jak już wcześniej pisaliśmy, kabaczki obrodziły. Pomimo swej wielkości, miąższ mają bardzo delikatny. Placki przygotowuje się w oka mgnieniu. Dzięki temu, że kabaczek jest miksowany z jajkami, powstaje bardzo puszysta masa. Tak też zostaje do końca. Są niesamowicie delikatne w środku, chrupiące na zewnątrz.

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Smaczny i treściwy

  • Racuszki z cukinii

    ...umieść w misce i dokładnie wymieszaj widelcem. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim małe racuszki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki skrop sokiem wyciśniętym z limonki. Racuszki cukiniowe...

  • Sezon na kabaczki w pełni czas więc przyrządzić pyszne placuszki.

  • pyszna, sycąca, zdrowa:)

  • PYSZNE, SZYBKIE, SMACZNE:)

  • Cudowne i aromatyczne danie- radosna twórczość mojego Narzeczonego.... Muszę przyznać,że to najlepsze leczo jakie jadłam... Chylę czoła i podaję przepis dalej... Ostrzegam-TO DANIE UZALEŻNIA ;P

  • W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię...ale cukinia wszechobecna w sklepach, więc zdecydowaliśmy się na kabaczki. No i pierwszy wysyp był :P i niech trwa

Artykuły na temat: placki z kabaczka z serem
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...całość powinna być gładka, bez grudek. Doprawiony solą i pieprzem sos łączymy z koperkiem. Duże kawałki kabaczka obgotowujemy w osolonej wodzie przez 3-4 minuty i odsączamy. Teraz potrzebne jest specjalne naczynie do zapiekania. Smarujemy je tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Układamy w nim kabaczka i zalewamy jeszcze gorącym sosem koperkowym. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200