• Informacje na temat:

    placki z jednego jabłka

Przepisy na temat: placki z jednego jabłka
  • Placki i tarty z rabarbarem

    .... (masa musi się ściąć). Ostudź i schładzaj 2 godziny. Błyskawiczny jabłecznik Sposób przygotowania 1. Rabarbar i jabłka umyj, osusz, obierz. Z jabłek usuń gniazda nasienne. Oba składniki(...), aż składniki dobrze się połączą. Masę połącz z kremem czekoladowym, mlekiem i cynamonem. Wymieszaj z rabarbarem i jabłkami. Przełóż ciasto do foremki. Piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu posyp ew...

  • Ten placek jest bardzo smaczny,a zarazem prosty do zrobienia.

  • Strudel z jabłkami

    ...odchodzić od dłoni. Uformuj je w kulę, zawiń w folię spożywczą i odłóż w miejsce o temp. pokojowej.  2. Nadzienie: jabłka umyj, obierz, miąższ zetrzyj. Masło rozpuść, wsyp otręby z cynamonem. Dodaj jabłka, orzechy, miód i żurawinę. Duś, aż odparuje sok z jabłek, zmiksuj.  3. Ciasto rozciągnij na dużej ściereczce na cienki placek. Rozsmaruj zimne nadzienie wzdłuż jednego boku. Zwiń, pomagając sobie...

  • Dziś podam wam przepis na makaron z żółtek, jest przy nim sporo pracy ale warto smak nie do opisania. Musicie sami spróbować i ocenić czy warto, ja jestem zachwycona.

  • Szarlotka z dużymi kawałkami jabłek

    ...z cytryny ●sok z 1/2 cytryny ●cukier wanil Wierzch(gruba kruszonka): ●4 łyżki masła ●4 łyżki cukru pudru ●8 łyżek mąki Przygotowanie: 1. Umyj, obierz i grubo pokrój jabłka, lekko podduś(...), piecz w 100ºC 15 min. Połącz składniki kruszonki i ugnieć. Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, a na wierzchu rozłóż grube kawałki kruszonki, odrywając masę palcami. 3. Piecz 15-20 min w 190ºC...

  • Dwa w jednym pączki i chruściki. Nasze Babcie robiły właśnie takie ciasto.

  • Ołatki na maślance

    Nie masz pomysłu na obiad? Takie placki na pewno posmakują domownikom!

  • Przepis na najlepsze i najszybsze placki z jabłkami. Smak mojego dzieciństwa. Delikatnie chrupiące a zarazem miękkie i puszyste w środku. Przepis mojej mamy, babci i mój. Posypane dużą ilością cukru pudru, z ogromną ilością jabłek, pachnące. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe z kubkiem gorącej herbaty z cytryną.

  • Owsiano-jabłkowy placek z bezą

    Składniki: - 1,2 kg jabłek, - sok z jednej cytryny, - 250 g masła, - 425 g cukru, - szczypta soli, - 4 jajka, - 350 g mąki, - pół opakowania proszku do pieczenia, - 5 białek z jajka, - 100 g płatków owsianych, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w plasterki, skropić je sokiem z cytryny. Masło, 250 g cukru i szczyptę soli ubić za pomocą...

  • Szybkie i bardzo smaczne. Dzieciaki to uwielbiają, nie tylko na śniadanie.

Artykuły na temat: placki z jednego jabłka
  • Placek korzenny

    ...1. Jabłka umyć. Jedno obrać, zetrzeć na tarce, pozostałych nie obierać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. skropić sokiem z cytryny, ...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki z Jabłószkami

    ...składniki: jedna i pół szklanki mąki, dwa jaja, pół szklanki mleka, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżeczka cukru waniliowego, trzy jabłka....

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Kruche bułeczki z jabłkami

    ...składniki na ciasto:  1/2 szklanki mąki, dwa jaja, łyżeczka proszku do pieczenia, pół szklanki cukru, pół kostki kasi.   Następnie trzy jabłka do moich...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • ciasto króche po angielsku z Jabłkami

    ...śmietany, sok z cytryny z wodą wymieszany, jabłka w syropie.       Przepis:     Na blat wysypuje 1 i pół szklanki mąki nożem robię dość spore wgłębienie a następnie wbijam dwa jajka całe(...) jest jeszcze ciepłe a w tedy skrapiam spód ciasta soczkiem cytrynowym z wodą żeby ciasto było delikatne i wilgodne, na to ukłdam jabłka z syropu. Na Koniec obsypuje mąką blat i troszeczkę na ciasto...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Nie wszystkie gatunki ziemniaków nadają się na placki. Które zatem? Powinny to być odmiany mączyste, np. beryl, irga, aster, mila, salto. Mają one dużo skrobi i są suche po ugotowaniu. Starte(...) ziemniaczanego warto dodać mąkę zmieszaną z płatkami owsianymi (placki będą kruchutkie) i koniecznie jakieś suszone zioła, np. tymianek lub bardzo lubiany przez moją rodzinę majeranek. Jeśli nie smażymy...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

Wideo na temat: placki z jednego jabłka
  • Kuchnia polska Pawła Zająca

    Paweł Zając, szef kuchni jednej z warszawskich restauracji, w "Dzień Dobry TVN" przygotował pierogi z kaszą gryczaną z dudkami cielęcymi oraz placek z jabłkami. Kucharz zdradził także swój przepis na ciasto do pierogów.