• Informacje na temat:

    placki z jabłkami z jogurtem

Przepisy na temat: placki z jabłkami z jogurtem
  • Placki i tarty z rabarbarem

    ..., aż składniki dobrze się połączą. Masę połącz z kremem czekoladowym, mlekiem i cynamonem. Wymieszaj z rabarbarem i jabłkami. Przełóż ciasto do foremki. Piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu posyp ew...

  • Wakacyjny klasyk - delikatne i chrupiące placuszki z cukinii z sosem jogurtowo-koperkowym:)

  • Ołatki na maślance

    Nie masz pomysłu na obiad? Takie placki na pewno posmakują domownikom!

  • Przepis na najlepsze i najszybsze placki z jabłkami. Smak mojego dzieciństwa. Delikatnie chrupiące a zarazem miękkie i puszyste w środku. Przepis mojej mamy, babci i mój. Posypane dużą ilością cukru pudru, z ogromną ilością jabłek, pachnące. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe z kubkiem gorącej herbaty z cytryną.

  • Jabłeczniki dla dbających o linię

    ...i okruszkami. 3.Rozwałkuj 2/3 schłodzonego ciasta. Plackiem wylep formę. Na spodzie rozłóż jabłkowe nadzienie. Rozwałkuj resztę ciasta. Placek potnij na szerokie paski. Ułóż z nich kratkę na wierzchu tarty(...) i rozsmaruj na spodzie. Resztę ciasta rozwałkuj. Plackiem przykryj jabłka. Kruszonka: płatki migdałowe pokrusz, dodaj pozostałe składniki, zagnieć. Posyp kruszonką wierzch placka. Piecz 45 minut w 190 st.

  • Szybkie i bardzo smaczne. Dzieciaki to uwielbiają, nie tylko na śniadanie.

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    Otręby owsiane i zawarty w nich błonnik pokarmowy mają bardzo ważne znaczenie dla kondycji naszego organizmu. Błonnik zapobiega wielu chorobom układu pokarmowego i pomaga zrzucić zbędne kilogramy. Można jednakże połączyć przyjemne z pożytecznym i wkomponować otręby w ciekawe i oryginalne dania, zamiast spożywać je same czy z jogurtem.

  • Smak dzieciństwa ... Więcej na blogu

  • Pyszne ciasta z pełnoziarnistej mąki

    Tarta z różyczkami w bezie Sposób przygotowania Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier, masło i żółtka, zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut i cienko rozwałkuj. Formę do tarty posmaruj tłuszczem i posyp mąką. Wylep plackiem. Jabłka jak najcieniej (najlepiej obierakiem do warzyw) pokrój w cienkie paski, formując różyczki. Skrop je 1/2 soku z cytryny...

  • polecam na deser ...

Artykuły na temat: placki z jabłkami z jogurtem
  • Placki z kaszy jaglanej

    ...stron. Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.  4. Racuszki podać posypane cukrem pudrem z naturalnym jogurtem, śmietaną, domowymi konfiturami lub owocami. Zobacz także:

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki z musem jabłkowym

    Na małym ogniu zagotuj wino i syrop cukrowy. Dodaj przyprawy. W tym czasie obierz jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój. Wrzuć do winnej marynaty, aby owoce przeszły jej smakiem i aromatem.  Suche składniki na ciasto połącz, dodaj jajka wymieszane z mlekiem oraz jogurtem. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj po 2 łyżki ciasta i smaż placki na złoty kolor. Z marynaty wyjmij jabłka, płyn gotuj, aż...

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    Otręby owsiane i zawarty w nich błonnik pokarmowy mają bardzo ważne znaczenie dla kondycji naszego organizmu. Błonnik zapobiega wielu chorobom układu pokarmowego i pomaga zrzucić zbędne kilogramy. Można jednakże połączyć przyjemne z pożytecznym i wkomponować otręby w ciekawe i oryginalne dania, zamiast spożywać je same czy z jogurtem.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • ...z posiekaną natką pietruszki. Przekąska : 1 szklanka soku warzywnego, 1 kromka chleba chrupkiego z 1/2 łyżeczki margaryny. Obiad : smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej 3 placki ziemniaczane...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • DZIEŃ PIĘTNASTY Śniadanie : owocowa sałatka z mandarynki, połowy banana, kiwi i jabłka oraz sokiem z cytryny, 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowanego...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...