• Informacje na temat:

    placki z jabłkami

Przepisy na temat: placki z jabłkami
  • Placki ziemniaczane z jabłkami i żurawiną

    Sposób przygotowania 1. Jabłka obierz, pokrój. Zasyp łyżką cukru i cynamonu,wlej sok i gotuj 3 minuty. 2. Ziemniaki zetrzyj na grubej tarce, cebulę na drobnej. Dodaj jajko i mąkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Resztę cukru i cynamonu wymieszaj ze szczyptą soli i śmietaną. Smaż placki z obu stron. Usmażone placki podaj z musem jabłkowym, śmietaną i żurawiną, udekorowane miętą.

  • Przepis na najlepsze i najszybsze placki z jabłkami. Smak mojego dzieciństwa. Delikatnie chrupiące a zarazem miękkie i puszyste w środku. Przepis mojej mamy, babci i mój. Posypane dużą ilością cukru pudru, z ogromną ilością jabłek, pachnące. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe z kubkiem gorącej herbaty z cytryną.

  • Placki i tarty z rabarbarem

    ..., aż składniki dobrze się połączą. Masę połącz z kremem czekoladowym, mlekiem i cynamonem. Wymieszaj z rabarbarem i jabłkami. Przełóż ciasto do foremki. Piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu posyp ew...

  • Szybkie i bardzo smaczne. Dzieciaki to uwielbiają, nie tylko na śniadanie.

  • Placki z jabłek i ziemniaków

    Nie masz pomysłu na obiad? Proponujemy smaczne placki z jabłek i ziemniaków. Twoje dziecko na pewno polubi takie danie.

  • Smak dzieciństwa ... Więcej na blogu

  • Chrupiące placki

    Szukasz pomysłu na szybki obiad lub kolację, które cała rodzina spałaszuje w okamgnieniu? Placki zachwycą wszystkich. Ciebie też, bo zrobisz je z tego, co akurat masz w domu, i to błyskawicznie!

  • polecam na deser ...

  • Naleśniki z jabłkami

    .... Przed usmażeniem każdego naleśnika rozsmaruj pędzelkiem niewielką ilość oleju na patelni. Smaż placki z obu stron.    2. Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki, oprósz cukrem, podlej łyżeczką wody, lekko upraż. Posyp wiórkami kokosowymi. Farsz zawijaj w placki naleśnikowe. Podawaj z gałką lodów. 

  • Puszyste placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki gryczanej - podane z jabłkami wprost rozpływały się w ustach.

Artykuły na temat: placki z jabłkami
  • Amerykański placek z jabłkami

    Klasyczne wypieki w nieco odmienionej, ale przepysznej wersji. Możesz je podać do porannej kawy. Wypróbuj przepis na amerykański placek z jabłkami...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placuszki z jabłkami

    ...papierowych ręcznikach, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki udekoruj listkami mięty. Podawaj na ciepło, polane niewielką ilością miodu.  Miód możesz zastąpić syropem klonowym lub wiórkami...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki ziemniaczane według przepisu Andrzeja Polana

    Jak zrobić najpyszniejsze placki ziemniaczane? Oto kilka sekretów.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placek drożdżowy z jabłkami

    Pysznie smakuje z kukurydzianą posypką.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Placuszki z jabłkami od Violki

    Specjalność Violki z serialu Rodzinka.pl? Pyszne placuszki z jabłkami. Teraz ty też możesz je zrobić!

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

Wideo na temat: placki z jabłkami
  • Dania z duńskiej kuchni

    Nordic. Wśród propozycji znalazły się placki Aebleskiver z dżemem z pigwy i plastrami gruszek, Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli morskiej i cukrze ze startymi burakami oraz kisiel z rokitnikiem i jabłkami.

  • Kuchnia polska Pawła Zająca

    Paweł Zając, szef kuchni jednej z warszawskich restauracji, w "Dzień Dobry TVN" przygotował pierogi z kaszą gryczaną z dudkami cielęcymi oraz placek z jabłkami. Kucharz zdradził także swój przepis na ciasto do pierogów.