• Informacje na temat:

    placki z gotowanych ziemniakow z selerem

Przepisy na temat: placki z gotowanych ziemniakow z selerem
  • Knedle z mięsem

    Knedle nie muszą być tylko na słodko. W dzisiejszym przepisie zrobimy je z mięsem.

  • W ten sposób możesz wykorzystać ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia

  • Cebulowe cuda

    ..., zagniatamy raz jeszcze, następnie dzielimy je na 12 mniej więcej równych części. Każdą rozwałkowujemy, powinniśmy otrzymać placki o grubości ok. 1 cm.  6. Jajko rozkłócamy. W środku każdego z placków tworzymy wgłębienie (najłatwiej zrobić to przy pomocy łyżki lub spodu szklanki), w którym umieszczamy cebulowy farsz. Brzegi placków smarujemy masą jajeczną. Placki rozkładamy na blasze wyłożonej papierem...

  • Smaczny pomysł na "Placki z gotowanych ziemniaków"

  • Przepisy na cały tydzień

    .... Połowę ziemniaków ugotuj w skórkach na parze, ostudź, obierz, zmiksuj. Drugą połowę zetrzyj na tarce. Wymieszaj obie masy, dodaj jajko, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną.  2. Formuj placki, napełnij...

  • Szybkie placki na słono z gotowanych ziemniaków z rzeżuchą. Pyszne, proste i tanie.

  • Obiad w 40 minut

    Placki marchewkowe Sposób przygotowania 1. Marchewkę i ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw. Odciśnij przy pomocy ściereczki lub na sitku. Seler obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach i dodaj do reszty warzyw. Cebulę i czosnek posiekaj drobno, wymieszaj z całością. Dodaj jajko, mąkę i mielone siemię lniane. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dosyp mąki...

  • Placki z ziemniaków z obiadu i serka wiejskiego. Idealne jako samodzielny posiłek obiadowy czy kolację.

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    ...konserwowy lub plastry łososia. Omlety zawiń w rulony. Na patelni roztop ponownie masło i podsmaż omlety tak, by ser żółty się rozpuścił. Podawaj z sałatką z papryki i bazylią.  Placki ziemniaczane Sposób przygotowania 1. Ziemniaki zetrzyj na tarce do placków ziemniaczanych. Dodaj jajko, sól, pieprz, czosnek granulowany, startą cebulę i śmietanę. Wymieszaj.  2. Smaż placki. Odsącz na ręczniku...

  • Fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia lub ugotowanie świeżych i przygotowanie z nich dania głównego.

Artykuły na temat: placki z gotowanych ziemniakow z selerem
  • Sposób na placki

    ...jadłospisów. W Polsce najczęściej sięgamy po placki ziemniaczane a te w każdym domu je się z innymi dodatkami: ze śmietaną, gulaszem, a nawet cukrem. Tym razem proponujemy przygotowanie szwajcarskiego(...) sprawią, że nie zachcesz już ścierać ziemniaków na placki? Możesz też wykorzystać cukinię lub dynię i przygotować coś zupełnie nowego. Możliwości jest wiele, a wszystko po to, żeby zwykłym plackom...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Co należy jeść, żeby pozbyć się obrzęków

    Podstawą są produkty bogate w potas, jak np. suszone owoce (morele, rodzynki, figi), a także pomidory, ziemniaki, marchew i seler.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

    ...  Tak czasami mam, że ogarnia mnie chęć na polskie jadło. Może to być jakaś polska zupa, albo nagła ochota na placki ziemniaczane czy pierogi. Pojawia...

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! Warto pamiętać, że podczas gotowania ziemniaków, w wodzie pozostaje mnóstwo cennych składników odżywczych zawartych w warzywach. W takim płynie znajdziemy między innymi wapń, fosfor, potas, żelazo, błonnik, skrobię, witaminę A, K, E oraz szereg witamin z grupy B. Niestety, po ugotowaniu ziemniaków większość z nas...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...placki z bananami.  - Wiele osób mi zarzuca, ze nie zawsze trzymam się 25 minut - przesłanie tej książki jest takie, że mają to być przepisy tanie i szybkie, czasami rzeczywiście jest to pół godziny...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Gorąca zupa to jest to!

    ...mięso będzie miękkie, przecedzić wywar. Klarowny posypać lubczykiem, chwilę pogotować. Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Placki smażyć na małej patelni. Po usmażeniu każdy naleśnik ściśle...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...