• Informacje na temat:

    placki z dynią

Przepisy na temat: placki z dynią
Artykuły na temat: placki z dynią
  • Placki z dyni z camembertem i marynowaną surową dynią

    Przepis Josepha Seeletso. Przepis na 4 porcje. Czas wykonania: 30 minut.

  • Placki z pestkami dyni

    Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj jajka, śmietanę i mleko. Wymieszaj i wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i szczyptę soli. Przygotuj ciasto. Na patelni rozgrzej olej i usmaż małe placki. Podawaj z pestkami dyni.

  • Dynia na słono i słodko

    ...i napełnij je farszem.  Posmaruj wierzch oliwą  i znów wstaw do piekarnika. Piecz około 10 minut. 5. Przed podaniem posyp listkami bazylii. Gulasz z piersi kurczaka z dynią i ziołami 1. Umyj(...) pozostałe składniki  i dokładnie wymieszaj.  3. Podgrzewaj zupę przez  5 minut. Na koniec dopraw do  smaku sosem sojowym i solą. Rozlej krem do miseczek. Posyp  tymiankiem i pestkami dyni. Placki...

  • Placki ziemniaczane z pestkami dyni

    ...smaku solą oraz pieprzem. 3. Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie już bardzo gorący, łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta. Smaż z obu stron na złoto. Gorące placki układaj na papierowych ręcznikach...

  • Naleśniki z dyni

    .... Wszystko delikatnie wymieszaj rózgą do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.  Rozgrzej patelnię i posmaruj ją olejem. Nakładaj na nią po jednej łyżce ciasta, zachowując odstępy. Smaż placki na niezbyt dużym ogniu. Gdy się zrumienią, przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez około dwie minuty.  Podawaj placki na ciepło z kleksem jogurtu naturalnego i dżemem. Możesz je też oprószyć cukrem pudrem...

  • Bento: Placki z dyni i kalafior z patelni z orzechami

    Wytrawne placki z dyni bardzo dobrze sprawdzają się jako posiłek do bento. Zazwyczaj podaję je z dodatkiem intensywnego w smaku dipu z serem feta. Z powodzeniem możecie zjeść je na drugie śniadanie, a nawet obiad w szkole lub pracy. W drugiej części pojemnika wylądował kalafior z orzechami i dymką. Dość szybki w przygotowaniu. Możecie zjeść go solo lub z dodatkiem zaprawionego ryżu do sushi...

  • Placki z cukinii i ziemniaków

    ...rozgrzej olej. Gdy będzie bardzo gorący, łyżką nakładaj porcje ciasta formując placki. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z salsą pomidorowo-cukiniową. Zobacz także:

  • Placki dyniowo-ziemniaczane z kremowym dipem

    Dynia smakuje równie dobrze na słodko, jak i na wytrawnie. Do zapiekania, gotowania i marynowania najlepiej nada się odmiana hokkaido.

  • Ravioli dyniowe z imbirową nutą

    Kochasz włoską kuchnię? Zachwyć swoich gości pysznymi ravioli z dynią i imbirem!

  • Ziemniaczano-dyniowe gnocchi

    Sposób przygotowania: 1. Połącz zmiksowaną dynię z ziemniakami. Dodaj obie mąki, tarty ser, jajko, żółtko, sól i paprykę. Zagnieć ciasto i rozpłaszcz na gruby placek.  2. Szklaneczką wytnij z ciasta kółka. Wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj na małym ogniu, aż wypłyną. Wyłów je łyżką cedzakową.  3. Na oleju podsmaż pokrojoną dynię. Podawaj gnocchi oprószone parmezanem z rukolą, dynią i śmietaną.

Wideo na temat: placki z dynią
  • Placki z selera, zupa kokosowa i sałatka z grillowanej dyni

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" po raz pierwszy rządziła Gaja Kuroń - siostra Jana Kuronia. Podzieliła się ona swoimi ulubionymi jesiennymi przepisami. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: zupa kokosowa z kurczakiem i czerwonym curry, placki z selera z sosem ziołowym oraz sałatka z grillowanej dyni i gruszki z serem kozim. (DDTVN/X-news)

  • Śląski karnawał. Wołowina, śledzie, szplitry, krupnik, placki ziemniaczane

    Kucharze Ryszard Brol i Mariusz Malinowski przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania typowe dla śląskiego karnawału. Zdradzili przepisy na: wołowinę z musem z musztardy, śledzie z wędzoną śmietaną i gruszką, szplitry z konfiturą z dyni, ciastka z płatków owsianych, bezy, krupnik, kluski tarte oraz placki ziemniaczane.

  • Agnieszka Cegielska na tropie cudownych właściwości buraków

    , kozim serem i rukolą, pieczone buraki z dynią, tatar z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado oraz ziemniaczany placek z burakami, serem kremowym, wędzonką i piklami.