• Informacje na temat:

    placki z cukinii pieczone

Przepisy na temat: placki z cukinii pieczone
  • Kalafiorowe placki z cukinią

    .... Placki smaż na rumiano (razem ok. 15 minut). 3. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go  z jogurtem. Sos przypraw na pikantnie curry i wsyp posiekaną miętę, by usprawnić trawienie. Podawaj do placków. Wersja light Do placków dodaj gałkę muszkatołową. Pobudza trawienie i pomaga pozbyć się problemów trawiennych, takich jak niestrawność czy infekcje jelitowe. Zamiast smażyć placki...

  • Przepyszne. Proste do zrobienia i z tanich składników. Podane z przepysznym sosem skradną niejedno podniebienie.

  • Placki z ciasta naleśnikowego

    Sposób przygotowania 1. Cukinię zetrzyj na grubej tarce, posól i odstaw na 10 minut.  2. Z mąki, mleka, jajka i proszku do pieczenia zrób mikserem gęste ciasto. Cukinię odciśnij i dodaj do ciasta. Wymieszaj, przypraw do smaku.  3. Posmaruj patelnię olejem i rozgrzej. Smaż placki z obu stron, na złoty kolor. Podawaj od razu, chrupiące, z gęstym jogurtem naturalnym.

  • Placki z cukinii idealnie sprawdzają się jako samodzielne danie np. na ciepłą kolację lub jako dodatek do mięsnego dania głównego.

  • Warzywne placki

    Kalafiorowe placki z cukinią Sposób przygotowania: 1. Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Zalej je posoloną wodą. Gotuj 20 minut. Cukinię oczyść, grubo zetrzyj, odciśnij nadmiar soku(...), formując owalne racuchy. Placki smaż na rumiano (razem ok. 15 minut). Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go  z jogurtem. Sos przypraw na pikantnie curry i wsyp posiekaną miętę, by usprawnić...

  • Smaczne danie, bardzo szybko się je wykonuje.

  • Pieczone pierogi z warzywami

    Pierogi w nieco innej, ale równie smacznej wersji. Nadzienia zadowolą smakiem wszystkich!

  • Smaczny, letni obiad- idealnie sprawdzaja sie w polaczeniu z sosem czosnkowym i salatka z pomidorow :)

  • Placki ziemniaczano - cukiniowe

    Znudziły ci się tradycyjne placki? Spróbuj tego!

  • Letni dodatek do dań głównych lub samodzielne danie z np. sosem tzatziki lub tylko z jogurtem. Pieczone w piekarniku, bez tłuszczu. Lekkie i letnie.

Artykuły na temat: placki z cukinii pieczone
  • Placki z cukinii

    Chcesz zrobić szybki i zdrowy obiad? Placki z cukinii są rozwiązaniem!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą

    ...2:1. Każdą z nich podziel na 3 części, każdy placek rozwałkuj cienko między dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub folii. Trzy większe placki ułóż jeden na drugim, posmaruj każdy oliwą. Wyłóż nimi formę do zapiekania o średnicy 22 cm. Na przygotowany spod wyłóż farsz. Mniejsze placki także cienko rozwałkuj, posmaruj oliwą i ułóż jeden na drugim. Tak złożonym arkuszem przykryj całość ciasta...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, a kiełbasę kroimy w plasterki lub w kosteczkę. Do cukinii dodajemy cebulę i czosnek, ser, kiełbasę, jajka rozmieszane z olejem oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem. Dokładnie mieszamy (masa powinna mieć gęstość ciasta na placki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Jarskie kotlety i placki

    .... Cukiniowo-szpinakowe Składniki na 4 porcje: Placki: 850 g cukinii, 200 g szpinaku mrożonego, 140 g sera feta, 2 ząbki czosnku, garść listków mięty, 2 jajka, 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrąb(...), dodajemy jajka, fetę, pieprz, sól, posiekany czosnek i miętę. Mieszamy. Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładamy łyżką małe placki, smażymy z obydwu stron. Można też wyłożyć blachę z piekarnika papierem...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Cukinia i bakłażan

    ...: 5 pomidorów, 1/2 mniejszej cukinii, bakłażan, sól, pieprz, 2 cebule, 3 gałązki tymianku, oliwa, 25 dag sera bałkańskiego. Przygotowanie: Warzywa umyj i pokrój w plasterki. Posól je i dopraw...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...