• Informacje na temat:

    placki racuchy

Przepisy na temat: placki racuchy
  • Tatarskie racuchy

    Wytrawne racuchy z mięsem będą miłym zaskoczeniem dla miłośników ich słodkiej wersji. Są wyjątkowo sycące i pyszne.

  • Smaczny pomysł na "Racuchy"

  • Lekkie racuchy, omlety, naleśniki

    Torcik kokosowy Sposób przygotowania 1. Racuchy: mleko lekko podgrzej, zmiksuj z wiórkami, jajkami i 1 łyżką stopionego oleju. Jabłko obierz, zetrzyj. Mąkę przesiej przez sitko z proszkiem i sodą. Mąkę i jabłko domieszaj do ciasta.  2. Po 15 minutach rozgrzej na patelni 1 łyżkę oleju. Nabieraj po 2 łyżki ciasta i smaż okrągłe racuchy. Trzymaj je w cieple, np. w nagrzanym, wyłączonym...

  • Dzisiaj przepis na placki z jabłkami czyli racuchy, z ciasta bez dodatku drożdży. Szybkie do zrobienia i tak samo szybko znikają z talerza. Jako dodatek proponujemy sos malinowy. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • Kalafiorowe placki z cukinią

    ...dodaj do niej mąkę kukurydzianą i jajka. Przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj. 2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Na gorący tłuszcz nakładaj porcje ciasta, formując owalne racuchy. Placki smaż na rumiano (razem ok. 15 minut). 3. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go  z jogurtem. Sos przypraw na pikantnie curry i wsyp posiekaną miętę, by usprawnić trawienie. Podawaj do...

  • Przepis na puszyste, delikatne i bardzo smaczne racuchy jogurtowe z truskawkami. Fantastyczne, sezonowe danie na kolację lub podwieczorek.

  • Warzywne placki

    ..., formując owalne racuchy. Placki smaż na rumiano (razem ok. 15 minut). Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go  z jogurtem. Sos przypraw na pikantnie curry i wsyp posiekaną miętę, by usprawnić(...)Kalafiorowe placki z cukinią Sposób przygotowania: 1. Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Zalej je posoloną wodą. Gotuj 20 minut. Cukinię oczyść, grubo zetrzyj, odciśnij nadmiar soku...

  • Pyszne, delikatne, pulchne ;-)))

  • Warzywne placki

    ...posiekany koperek. Przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Na gorący tłuszcz nakładaj porcje ciasta, formując owalne racuchy. Placki smaż na(...) zetrzyj, odciśnij sok. Masę na placki wymieszaj z mąką i jajkami. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem oraz gałką i ostrą papryką. Olej rozgrzewaj porcjami. Nakładaj porcje...

  • Smaczne, puszyste placki na deser

Artykuły na temat: placki racuchy
  • Jarskie kotlety i placki

    ...bez nadzienia, brzegi dociskamy, by dobrze się skleiły. 4. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor, po czym wstawiamy na kilka minut do ciepłego piekarnika, by racuchy doszły. Cukiniowo-szpinakowe Składniki na 4 porcje: Placki: 850 g cukinii, 200 g szpinaku mrożonego, 140 g sera feta, 2 ząbki czosnku, garść listków mięty, 2 jajka, 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrąb...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Jarskie placuszki

    Racuchy, naleśniki, placuszki to świetny pomysł na podwieczorek lub słodki obiad.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placuszki palce lizać

    Pikantne placki można podać jako przystawkę. Te na słodko – na deser.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Słodkie co nieco

    Szybko się je robi i równie szybko znikają z talerza: naleśniki, placuszki, racuchy.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Nagłe przypadki w twojej kuchni

    ...wypieków. Potrawy będą nie tylko smaczne, ale i znacznie zdrowsze niż z samej białej mąki. Do ciasta, np. na naleśniki lub racuchy, możesz dosypać łyżkę otrąb pszennych albo owsianych...

  • Winiarnia Zamojska zabiera nas na Roztocze, którego ciepły klimat, łagodne wzgórza oraz lessowe gleby tworzą doskonałe warunki do uprawy owoców. Już od średniowiecza zakładano tu winnice. Odkryj region, który słynie nie tylko z win, ale i z doskonałej kuchni oraz idealnego miasta. Fot. materiały prasowe Ze szlachetnych odmian gruszek, wiśni, malin, porzeczek i jabłek powstało na Roztoczu sześć polskich win: Gruszka (półsłodkie), Lodowe (słodkie), Czerwona Porzeczka (półwytrawne), Wiśnia...

Zdjęcia na temat: placki racuchy
Wideo na temat: placki racuchy
  • Placki z różnych stron świata

    Maciej Szaciłło zaserwował kuchni "Dzień Dobry TVN" przepyszne placki z różnych stron świata -  orkiszowe racuchy wegańskie, słynne placki z Koniakowa, bieszczadzkie fuczki oraz indyjskie placki uttapam z czatnejem kokosowym. (X-news DDTVN)