• Informacje na temat:

    placek ziemniaczany

Przepisy na temat: placek ziemniaczany
  • Kulebiak ziemniaczany

    Propozycja dla miłośników dań ziemniaczanych. Jest wyjątkowo sycący i smaczny. Spróbuj raz, a na stałe zagości w twojej kuchni.

  • Danie dla tych którzy nie chcą piec normalnych placków na patelni

  • Strudel ziemniaczany

    ...bawełnianąściereczkę. Jak najcieniej je rozwałkuj i dodatkoworozciągnij placek palcami. Posyp go pokrojonymiziemniakami, migdałami i tymiankiem. Polej śmietaną,oprósz solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.Ciasto zwiń...

  • Proty przepis Babci Stefci na smaczny placek ziemniaczany.

  • Placki ze śmietaną i łososiem

    ...ręczniki, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Na każdy jeszcze ciepły placek ziemniaczany wykładamy łyżeczkę śmietany, na nią kładziemy kawałek łososia. Całość dekorujemy niedużą gałązką koperku i od...

  • Wypróbowany przepis na "Placek ziemniaczany zbójnicki"

  • Krem ziemniaczany z krążkami

    ..., rozwałkuj na cienki placek. Wykrój szklanką krążki, ponakłuwaj widelcem, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180° C około 15 minut. Uważaj, by krążki...

  • szybka wersja placków ziemniaczanych z dodatkiem sera :-)

  • Szwajcarskie placki

    Chrupiące placki szybko skradną serca domowników. Sprawdzą się jako przystawka lub dodatek do dania głównego.

  • Bardzo proste i smaczne danie obiadowe. Chrupiący placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym.

Artykuły na temat: placek ziemniaczany
  • Placek ziemniaczany w sosie śmietanowym

    Po góralsku.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Cukiniowo-ziemniaczany kuku z szafranem

    Perski kuku to placek z dodatkiem jajek, podobny do frittaty. Przepis na klasyczne kuku z ziołami i owocami berberysu zamieściłam w książce Persiana. Tutaj natomiast prezentuję ziemniaczany kuku własnego pomysłu z dodatkiem cukinii i smakowitego szafranu. Kuku świetnie nadaje się na piknik, bo jest pyszny także na zimno. Osobiście wolę go jednak na ciepło.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki ziemniaczane według przepisu Andrzeja Polana

    ...- przekonuje Polan. Kucharz przygotował dania takie jak: placki ziemniaczane z twarogiem, jabłkami prażonymi i kruszonką z boczku, placek ziemniaczany z chrzanem, brusznicą z miodem, serem z gór i kurczakiem oraz rodzinny placek ziemniaczany na kolację.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną

    ...papierowe ręczniki, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Na każdy jeszcze ciepły placek ziemniaczany wykładamy łyżeczkę śmietany, na nią kładziemy kawałek łososia. Całość dekorujemy niedużą gałązką koperku...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Tradycyjnie są na słono lub słodko. Podajmy je inaczej ze śledziem, z gulaszem lub z marchewką.

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

Wideo na temat: placek ziemniaczany
  • Przepis na szwajcarski placek ziemniaczany

    Rösti, czyli szwajcarski placek ziemniaczany, to jeden z najpopularniejszych sposobów na śniadanie w kraju Helwetów. Puszysty placek z ziemniaków z dodatkiem aromatycznych warzyw, z dodatkiem żółtego sera i zielonych pietruszki i rukoli - to nie tylko sycące danie, ale i solidna porcja zdrowia na dzień dobry! Zobaczcie, jak szybko go przygotować!

  • Jak przygotować węgierski placek ziemniaczany?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na tradycyjny gulasz po węgiersku. Aromatyczne, choć czasochłonne danie zniewala fuzją smaków. Jak przygotować tradycyjny placek oraz gulasz z wołowiny? (Źródło: Kocham gotować/ x-news)

  • Agnieszka Cegielska na tropie cudownych właściwości buraków

    , kozim serem i rukolą, pieczone buraki z dynią, tatar z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado oraz ziemniaczany placek z burakami, serem kremowym, wędzonką i piklami.