• Informacje na temat:

    placek ze słonecznikiem dobry

Przepisy na temat: placek ze słonecznikiem dobry
  • Sushi po polsku

    Japoński przysmak zadomowił się u nas już do tego stopnia, że doczekał się rodzimych wersji z tradycyjnymi polskimi specjałami... Takie sushi też kusi!

  • Zdrowe, chrupiące domowe ciasteczka. Gwarantuję, że na jednorazowym pieczeniu się nie skończy. Idealna przekąska do kawy

  • Pożywny i zdrowy zestaw śniadaniowy

    Składniki: 2 bułki 4 plasterki gotowanej szynki 10 dag białego sera typu włoskiego pół ogórka sałatkowego po pół strąka czerwonej, zielonej i żółtej papryki masło sól, słodka papryka Przygotowanie: 1. Bułki (z makiem, dynią słonecznikiem lub innymi ziarnami) przekrój na połówki. Plasterki szynki wykrój tak, by nie wystawały poza bułki (najlepiej kup wędlinę w okrągłych...

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...robi się dodając bezpośrednio do ciasta np. warzywa i smażąc placek wraz z nimi. Groszek świetnie smakuje też ze zwykłą jajecznicą. 8. Mus na imprezę. Zmiksowany, doprawiony groszek plus dowolna...

  • pyszna salatka z kurczaka ;)

  • Kto sam upichci choć raz pełnoziarnisty chleb, ten nigdy nie usatysfakcjonuje się kupnym.

  • Sałatka na dobry humor polana sosem jogurtowym jest zdrowa i prosta w przygotowaniu:))

  • Niby tradycyjne, ale jednak całkiem inne :) a to tylko za sprawą jednego dodatkowego składnika - słonecznika. Dzisiaj zapraszam na kotlety drobiowe w chrupiącej panierce ze słonecznikiem.

  • Obazda to bardzo popularna na Bawarii pasta do smarowania, najczęściej zjadana z preclem. W tradycyjnej jest piwo i kminek, dzisiejsza wersja jest dla dzieci, bezalkoholowa i ze słonecznikiem. Bardzo smaczna.

Artykuły na temat: placek ze słonecznikiem dobry
  • Wesele bez mięsa?

    ..."tradycyjnego" i wegetariańskiego wesela nie różnią się, ale w tym drugim przypadku nie do przecenienia może okazać się dobry kontakt z szefem kuchni. Jak z jego pomocą zaplanować jadłospis, by żaden(...) z cynamonem. Zmęczone całonocną imprezą i obżarstwem żołądki gości na pewno będą wdzięczne za ten zdrowy i lekki posiłek. Dobrym pomysłem na przyjęcie plenerowe jest wynajęcie food trucka...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...cukru w diecie i przyzwyczaisz go do zdrowych słodkości, ucząc dobrych nawyków. Cukier dostarcza energii organizmowi. A maluch rośnie i potrzebuje coraz więcej tej energii. Ale cukier cukrowi...

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...cukru w diecie i przyzwyczaisz go do zdrowych słodkości, ucząc dobrych nawyków. Cukier dostarcza energii organizmowi. A maluch rośnie i potrzebuje coraz więcej tej energii. Ale cukier cukrowi...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...