• Informacje na temat:

    placek z połówkami morelami

Przepisy na temat: placek z połówkami morelami
  • Ciasta z brzoskwiniami i morelami

    Ciasto owocowe Sposób przygotowania 1. Jajka zmiksuj z cukrami, dodaj olej i jogurt, wymieszaj. Wsyp mąki z proszkiem do pieczenia, połącz. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Przelej ciasto.  2. Ułóż na nim połówki moreli i brzoskwiń, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz około 45 minut w temp. 180 st. C.  Placek w kratkę 1. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj masło, dobrze posiekaj...

  • Smaczny pomysł na "Placek z morelami"

  • Słodkości z moreli

    ...ciasto. Rozłóż na nim połówki moreli oraz ciasteczka migdałowe. Lekko wciśnij je w ciasto. Obłóż kawałeczkami pozostałego masła. Posyp brązowym cukrem. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 45 minut. Odstaw do wystudzenia. 3. Zrumień płatki migdałowe na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lekko mieszając. Posyp nimi wystudzone ciasto. Przed podaniem placek oprósz...

  • Wypróbowany przepis na "Placek z morelami i kruszonką"

  • Sprawdzony przepis na "Placek serowy z morelami"

  • Mirabelki, morele, a może porzeczki?

    Babeczki z morelami Składniki: po szklance mąki ryżowej i gryczanej (lub samej gryczanej) żółtko 150 g schłodzonego masła szczypta soli 3-4 łyżki wody Nadzienie: 600 g moreli(...). Polej wierzch sernika. Piecz 35 minut, wyjmij z piekarnika i ostudź. Placek z chrupiącą posypką Składniki: 1 kg mirabelek z kompotu 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mielonych...

  • Wypróbowany przepis na "Owsiany placek z morelami i orzechami"

  • Sernik z morelami na kruchym spodzie kakaowym

    ...ciasto. Blachę (32x39 cm) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wylep nim spód blachy. Wstaw do lodówki na godzinę. Potem włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury(...) stroną do góry. Owoce lekko wciśnij w masę serową. 4. Placek ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175ºC. Piecz dalej przez 45 minut. Gotowy sernik dobrze wystudź. Następnie placek...

  • Wypróbowany przepis na "Placek półkruchy z morelami i kokosową posypką"

Artykuły na temat: placek z połówkami morelami
  • Z brzoskwiniami i morelami

    ...na pół, usuń pestki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód ciasta posyp bułką tartą oraz cukrem, zostawiając ok. 5 cm wolnego ciasta(...), piecz ok. 40 min, aż brzegi ciasta się zrumienią. Rada:Brzoskwinie można posmarować podgrzanym mlekiem i miodem (po 1 łyżce) Pierożki z morelami Składniki na 20 sztuk: Na ciasto: 3 szklanki mąki...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Wystrzałowy placek

    ...pokrojeniem i podaniem. Przepis na wystrzałowy placek pochodzi z programu ,,Wypieki z Anną Olson", który można oglądać począwszy od 1 listopada. Program emitowany jest w soboty i w niedziele w godzinach...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Morelowe wypieki

    Placek z kruszonką Składniki: 20 dag masła, 25 dag mąki, 15 dag mielonych migdałów, szczypta soli, 25 dag + 2 łyżki cukru, 75 dag moreli, listki mięty, cukier puder do dekoracji, tłuszcz do posmarowania tortownicy. Masło stopić w rondelku i od-stawić do przestudzenia. Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami, szczyptą soli oraz 25 dag cukru. Wsypać do masła. Szybko zagnieść ciasto na...

  • Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Fot. 123RF/PICSEL Smak moreli zawsze kojarzymy ze słonecznym, polskim latem. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że roślina ta przywędrowała do nas z odległych zakątków Azji. Do Europy dotarła za sprawą kupców, przywożących różnego rodzaju smakołyki na królewskie dwory. Nie trzeba było wiele czasu, aby...

  • Tarta brzoskwiniowa

    Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dokładnie zagnieć (masło powinno być posiekane w kostkę) i wstaw do lodówki.  2. Jajka zmiksuj z cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę i ucieraj przez chwilę. l Ciasto z lodówki rozwałkuj na gładki placek i wylep nim blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 15 minut do uzyskania złotego koloru. W tym czasie...

  • Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Fot. 123RF/PICSEL Smak moreli zawsze kojarzymy ze słonecznym, polskim latem. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że roślina ta przywędrowała do nas z odległych zakątków Azji. Do Europy dotarła za sprawą kupców, przywożących różnego rodzaju smakołyki na królewskie dwory. Nie trzeba było wiele czasu, aby...

  • Nagłe przypadki w twojej kuchni

    .... Zostaw do następnego użycia. Co zamiast groszku? Groszek ceramiczny jest bardzo przydatny do pieczenia ciasta na tartę. Dzięki niemu placek się nie wybrzusza i farsz można równomiernie rozłożyć...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...