• Informacje na temat:

    placek z masy makowej z puszki

Przepisy na temat: placek z masy makowej z puszki
  • Placek makowo-śliwkowy

    Składniki: Ciasto: - 40 dag mąki, - 10 dag cukru, - 3 dag drożdży, - 5 dag rozpuszczonego masła, - 1 jajko, - 180 ml ciepłego mleka Masa makowa: - 1/2 puszki masy makowej, - 1 jajko Kruszonka: - 15 dag mąki, - 13 dag masła, - 10 dag mielonych migdałów, - 13 dag brązowego cukru, - szczypta cynamonu, - 15 dag obranych migdałów, - 1,5 kg śliwek Przygotowanie: 1) Mąkę przesiać do...

  • Przepis wart wypróbowania: "Gruszka estragonowa w sosie z masy makowej"

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz(...) razową, pozostawiając pasek wolnej masy. Wstawić do lodówki na noc. 3. Polewę czekoladową stopić w gorącej kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować mentosami. Z reszty...

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek serowo-makowy"

  • Nie wiecie co zrobić z masy krówka która wam zostaje ? Podam wam dziś pyszny przepis na trufle z dwóch składników. Sposób wykonania jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, dzieci będą zachwycone takim deserem a i dorosłym do kawy jak znalazł. Wystarczy zaledwie piętnaście minut i deser gotowy.

  • Wypróbowany przepis na "Placek makowy z nutą cytrynową"

  • Swietna przekaska miedzy posilkami, zawierajaca witaminy A, B1, B2 i C.

  • Wypróbowany przepis na "Ukraiński placek makowy"

  • Placek makowy lub keks makowy (podam też przepis na drugi deser) to bardzo szybki i łatwy deser, w którym możemy wykorzystać to czego nie zużyliśmy do makówek:). Uwaga: placek jest bardzo słodki, można dodać mniej cukru lub miód.

Artykuły na temat: placek z masy makowej z puszki
  • Ciasta z mandarynkami

    ...placki. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Placek makowy z mandarynkami Składniki na 16 porcji: 2 torebki migdałowego budyniu, 750 ml mleka, 2 puszki mandarynek, 15 dag masła, 1 jajko, 25 dag mąki, 12,5 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, skórka z połowy cytryny, 2 puszki (po 25 dag) gotowej masy makowej, 5 dag cukru pudru, szczypta soli, 1-2 łyżki soku z cytryny 1. Proszek budyniowy wymieszać...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Wielkanocne delicje

    .... 4. Z zamrażalnika wyjmij formę wyłożoną ciastem. Układaj na niej na przemian: łyżkę masy serowej, brzoskwinie, łyżkę masy makowej i tak aż do wyczerpania składników. Na wierzch zetrzyj na tarce 1/3 ciasta(...) wieloowocowej, kilka łyżeczek masy kajmakowej (krówkowej), kilka łyżeczek kremu czekoladowego (np. nutelli) Do dekoracji: gotowy lukier lub: 1/2 szklanki cukru pudru, kilka kropli dowolnego aromatu...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF/Picsel Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć...

  • Migdałowa nuta

    ...paczki herbatników, mała puszka masy makowej, 10-15 dag orzechów i migdałów, 2 łyżki miodu Na krem: 1 i 1/2 opakowania serka mascarpone, 2 łyżeczki żelatyny, 4 łyżeczki likieru migdałowego, 4 łyżki cukru(...), 2 łyżki rumu, po 5 dag płatków migdałowych i daktyli, łyżeczka cynamonu, 15 dag masy marcepanowej, 15 dag cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki gorącej wody Ponadto: arkusz pergaminu, białko...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Za co tak lubimy węgierki

    Placek makowo-śliwkowy Składniki na 20 sztuk: Na ciasto: 40 dag mąki, 10 dag cukru, 3 dag drożdży, 5 dag rozpuszczonego masła, jajko, 180 ml ciepłego mleka Na nadzienie i kruszonkę: 1 i 1/2 kg śliwek, mała puszka masy makowej, jajko, 15 dag obranych migdałów, 10 dag mielonych migdałów, 15 dag mąki, 13 dag miękkiego masła, 13 dag brązowego cukru, szczypta cynamonu, tłuszcz i bułka tarta do formy...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...