• Informacje na temat:

    placek z konfiturami

Przepisy na temat: placek z konfiturami
  • Placki z owocami

    Takich delicji nigdy dosyć! Pierwsze letnie owoce równoważą słodycz ciasta, a posypka pięknie je dekoruje. Nawet gdy upieczesz dużą blachę, placek zniknie błyskawicznie.

  • Dla tych, którzy kochają pierogi w każdej postaci ;-)

  • Placuszki twarożkowe z konfiturą

    Na śniadanie w sam raz!

  • Sprawdzony przepis na "Pączki z konfiturami"

  • Wareniki z konfiturą

    Mąki zmieszaj ze szczyptą soli i przesiej do misy.

  • Smaczny pomysł na "Naleśnikowe róże z konfiturami"

  • Placki z kruszonką

    ...z posiekanymi migdałami. Posyp placek. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz przez 1 godzinę.  Pleśniak z migdałową bezą Sposób przygotowania 1. Blachę (25 x 35 cm(...) z kakao. Białka wymieszaj z sokiem z cytryny. Ubij, dodając pod koniec cukier oraz proszek na budyń. Bezę rozsmaruj na ciemnym cieście. Pozostałe jasne ciasto porwij na kawałeczki. Posyp nimi placek...

  • Puszyste, lekkie placuszki przygotowane z dwóch serów z dodatkiem konfitury malinowej...polecam ;)

  • Placki z kaszy manny

    ...1. Wymieszaj kaszę manną z mlekiem. Dodaj resztę składników i zmiksuj. Odstaw ciasto na 15 minut. 2. Jeśli jest za gęste, dolej wody. Łyżką nabieraj porcje masy. Usmaż na oleju. Placuszki podaj z konfiturami lub posypane cukrem. Magdalena Tabaczyk z Barwina...

  • Smaczne i efektowne.

Artykuły na temat: placek z konfiturami
  • Naleśniki z konfiturą

    Szukasz śniadaniowej inspiracji? Naleśniki z domową konfiturą zachwycą całą rodzinę!

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Placek dyniowy

    ...studzimy 10-15 minut w formie, następnie przekładamy na metalową kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Placek ustawiamy na dużym talerzu lub paterze, kroimy na porcje i podajemy, np. z bitą...

  • Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Produkt jest naturalnie słodzony, nie zawiera konserwantów. Słodki smak i naturalny skład zachwycają nawet wymagających smakoszy. Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te wspomagają prawidłową pracę układu hormonalnego, układu pokarmowego oraz odpornościowego. Słyną również z właściwości...

  • Ciastka owsiane z konfiturą pomarańczową

    ...ciasto, delikatnie ugniatając i wyrównując wierzch. Pieczemy ok. 35 minut w 180ºC na jasnozłoty kolor. Ciasto studzimy w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. 4. Placek wyjmujemy delikatnie...

  • Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu. W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na...

  • Placki z kaszy jaglanej

    ...stron. Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.  4. Racuszki podać posypane cukrem pudrem z naturalnym jogurtem, śmietaną, domowymi konfiturami lub owocami. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Krajanka z konfiturą porzeczkową

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i cukrem pudrem. Dodać masło i jajka. Wsypać goździki, cynamon i skórkę z cytryny. Zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, 2/3 ciasta włożyć między dwa kawałki pergaminu i rozwałkować na prostokąt 32x39 cm. Zdjąć wierzchni papier, a placek razem ze spod...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

Wideo na temat: placek z konfiturami
  • Śląski karnawał. Wołowina, śledzie, szplitry, krupnik, placki ziemniaczane

    Kucharze Ryszard Brol i Mariusz Malinowski przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania typowe dla śląskiego karnawału. Zdradzili przepisy na: wołowinę z musem z musztardy, śledzie z wędzoną śmietaną i gruszką, szplitry z konfiturą z dyni, ciastka z płatków owsianych, bezy, krupnik, kluski tarte oraz placki ziemniaczane.