• Informacje na temat:

    placek z jablkami prazonymi ze sloika

Przepisy na temat: placek z jablkami prazonymi ze sloika
  • Jesienne desery na ciepło

    ...ciasta na jednego pankejka i uformuj go w równy placek. Gdy się zrumieni, odwróć go i piecz kolejne 2 minuty.  4. Gotowe pankejki przekładaj na talerz i trzymaj w nagrzanym, wyłączonym piekarniku...

  • A teraz coś pysznego z jabłek od Cioci czyli jabłka prażone. Nie wiem jaką nazwę nosi odmiana tych jabłek ale są super, w ogóle nie ciemnieją. Można pokroić i zostawić na cały dzień i nic się nie dzieje. Od razu zaznaczam, że to nie są te ze zdjęcia ( dekoracji ). Jest to stara odmiana ale Ciocia niestety nie pamięta nazwy. Ważne jest to, że jabłka są smaczne i super nadają się na przetwory. Zimą będą jak znalazł takie jabłuszka.

  • Szarlotka z migdałową skórką

    ...trzcinowego, miodu i masła Przygotowanie: 1. Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, soli i jajka zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Następnie ciasto rozwałkuj na placek o grubości 0,5 cm. Wylep...

  • prosty szybki oraz smaczny i TANI

  • Prażone jabłka, to coś co każdy powinien mieć w swojej spiżarni. Owszem można je kupić w każdym sklepie, ale najsmaczniejsze są te, zrobione samodzielnie. Dodaje je później do smakowitych szarlotek, drożdżówek, czy naleśników.

  • Zakręcone ślimaki w wersji jabłkowo-waniliowej. Porcja na ok. 14-15 sztuk dużych drożdżówek.

  • Smaczny pomysł na "Prażone jabłka"

  • po prostu pyszne i nie bardzo slodkie

  • Bułeczki z prażonymi jabłkami to świetne połączenie puszystego ciasta drożdżowego i soczystych jabłek. Uważam, że są wygodniejsze od drożdżówek ponieważ całe nadzienie jest zamknięte w ich wnętrzu i pod wpływem ciepła nie rozpłynie się w śniadaniówce.

  • Młoda dynia doda smaku

Artykuły na temat: placek z jablkami prazonymi ze sloika
  • Goście, goście!

    Na nasze urodzinowe przyjęcie chcieliśmy zaprosić Czytelniczki w wyjątkowe miejsce. Mamy w Warszawie restaurację, w której można się przekonać, że "lepszy mazurskiej owcy kęsek lada jaki, niźli zamorskie przysmaki". Do Zielonego Niedźwiedzia idzie się, by dobrze zjeść i uradować serce, że młodzi szefowie kuchni potrafią gotować po mistrzowsku i po polsku. Sebastian Olma przygotował dla Was jubileuszowe menu.