• Informacje na temat:

    placek z jabłkami i śmietaną

Przepisy na temat: placek z jabłkami i śmietaną
  • Kruche z jabłkami

    Oto przepis na przepyszny placek. Nasza rada: Przed nałożeniem jabłek można dodatkowo posmarować ciasto cienką warstwą dżemu – niekoniecznie jabłkowego.

  • Placki ziemniaczane z jabłkami i żurawiną

    Sposób przygotowania 1. Jabłka obierz, pokrój. Zasyp łyżką cukru i cynamonu,wlej sok i gotuj 3 minuty. 2. Ziemniaki zetrzyj na grubej tarce, cebulę na drobnej. Dodaj jajko i mąkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Resztę cukru i cynamonu wymieszaj ze szczyptą soli i śmietaną. Smaż placki z obu stron. Usmażone placki podaj z musem jabłkowym, śmietaną i żurawiną, udekorowane miętą.

  • Prosty placek z jabłkami.

  • Jabłka w cieście

    ...wymieszanym z odrobiną cynamonu. Tak przygotowane jabłka podawaj np. z lodami waniliowymi, bitą śmietaną albo gorącym sosem czekoladowym.  

  • Bardzo lubię śledzie a tak przygotowane smakują wyjatkowo

  • Rozkosz z bitą śmietaną

    Propozycje pysznych deserów z bitą śmietaną. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

  • U mnie w domu szarlotka i sernik to podstawa – mąż jest ich smakoszem. Nie lubię monotonii w kuchni dlatego szukam coraz to nowych przepisów na te dwa ciasta. Ten placek jest przepyszny, choć mocno słodki. Jeśli wolicie ciasta mniej słodkie, wystarczy dodać trochę mniej cukru.

  • Z masą orzechową

    Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego pyszne ciasto z jabłkami i masą orzechową spełni nasze oczekiwania.

  • Ciasta chyba specjalnie nie muszę polecać bo kto z nas nie lubi truskawek z bitą śmietaną na biszkopcie. Jakże klasyczne ciasto troszeczkę może zmodyfikowane przeze mnie, ale w smaku po prostu nieb dla podniebienia. I powiem wam szczerze że to chyba najszybciej znikające ciasto jakie zrobiłam na dużej blaszce.

Artykuły na temat: placek z jabłkami i śmietaną
  • Placek drożdżowy z jabłkami

    .... Od razu wyłożyć na wierzch placka.  3. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec przez 25 minut. Podawać np. z bitą śmietaną.  Zobacz także:

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Placek z jabłkami cukrowymi i nerkowcami

    ...gładką masę. Powoli i ostrożnie przelej masę do jajek utartych z cukrem. Masa jajeczna podgrzeje się i połączy z jabłkami i śmietaną.  Przelej masę do tortownicy, zostawiając od góry około 5 mm wolnej(...)1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150 o C. 2. Aby przygotować ciasto na placek, połącz w misce mąkę, cukier, masło, jajka i mleko. Zagnieć i rozwałkuj ciasto, dodaj garść blanszowanych lub...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Placki z kaszy jaglanej

    ...stron. Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.  4. Racuszki podać posypane cukrem pudrem z naturalnym jogurtem, śmietaną, domowymi konfiturami lub owocami. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placuszki z jabłkami od Violki

    Specjalność Violki z serialu Rodzinka.pl? Pyszne placuszki z jabłkami. Teraz ty też możesz je zrobić!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Ciasta z jabłkami

    ..., oddzielić żółtko od białka. Kremówkę wymieszać z kwaśną śmietaną, żółtkiem, 2 jajkami i 12 dag cukru. Dodać skórkę cytrynową i proszek budyniowy. Jabłka obrać, pokroić na połówki. Wyciąć gniazda nasienne(...) rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec przez 40 minut. Odstawić do wystudzenia. Białka ubić, utrzeć razem z cukrem pudrem i cynamonem na gładki lukier. Posmarować nim wystudzone ciasto. Udekorować jabłkami.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....