• Informacje na temat:

    placek z dobrą

Przepisy na temat: placek z dobrą
  • Placki ziemniaczane

    Znudziły ci się zwykłe placki ziemniaczane? Dodaj do nich kapustę kiszoną, a danie zyska nowy smak. Trudno będzie ci wrócić do klasycznej wersji!

  • Smaczny deser dla całej rodziny.

  • Placek z dżemem wiśniowym i kruszonką

    ...wyrośnięcia.  2. Dżem wymieszaj z pokruszonymi płatkami. Blachę posmaruj masłem i oprósz mąką. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj. Placek ułóż na spodzie blachy, formując wyższe brzegi. Na placku rozsmaruj dżem...

  • Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia trawienie. Orzeźwienie mięty, soczystość jabłka, rozgrzewanie imbiru.

  • Pomidor dobry na wszystko

    Galette z pomidorkami koktajlowymi Sposób przygotowania: Mąkę przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w placek, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C (opcja góra-dół). Schłodzone ciasto wyłóż na papier do pieczenia i podsypując je mąką, rozwałkuj na cienki, nieregularny placek. Przenieś go z papierem na...

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Poziomki są niskokaloryczne. 100 g dostarcza ok. 40 kc a jedzone w gorące dni ochładzają nas.

  • Placki z dyni z camembertem i marynowaną surową dynią

    .... C. Szczypiorek posiekaj drobno, dodaj do dyni pokrojonej w kostkę, dodaj ocet, miód, łyżkę oliwy z oliwek, sól i pieprz. Wymieszaj i marynuj przez 15 minut. Ser pokrój w plastry. Upieczony placek wyłóż na deskę...

  • Propozycja na smaczny, delikatny oraz prosty i szybki w przygotowaniu placek wypełniony owocami z kompotu. Dobry na deser oraz jako dodatek do kawki :)

Artykuły na temat: placek z dobrą
  • Placki z cukinią

    Placki możesz podać z potrawką z duszonych warzyw (papryka, cukinia, cebula, bakłażan) lub z gęstą śmietaną. Pyszne gorące, ale na zimno też dobre.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Placek miodowo-cytrynowy

    ...cytryny wymieszaj z resztą miodu.  Upieczony placek ponakłuwaj wykałaczką i delikatnie skrop częścią przygotowanego ponczu miodowo-cytrynowego. Następnie odstaw do wystudzenia. Pozostałe miękkie masło...

  • Już starożytni używali oliwy jako leku. Współczesne badania dowiodły, że ma ona ma szereg właściwości leczniczych i pomaga nam chronić się przed wieloma chorobami. Tylko w jaki sposób ustrzec się jej podróbek? Fot. 123RF/Picsel Trudno jest wybrać wśród wielu rodzajów oliwy, dostępnych na polskim rynku. Jednak z minimalną wiedzą dotyczącą oliwy, zakupy będą łatwiejsze i bez problemu kupimy odpowiadający nam gatunek. Rodzaje oliwy z oliwek Oliwa virgin (naturalna) to najlepszy i najmniej...

  • Placek cytrynowy na jogurcie

    Czy poranna, czy popołudniowa - dobra kawa lubi dobre, słodkie towarzystwo.

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Placki, podpłomyki, małdrzyki. Przepisy Andrzeja Polana

    Te dania warto znać.

  • Powszechnie wiadomo, że kawa kawie nierówna. W sklepach możemy znaleźć zarówno tę bardzo dobrej jakości, jak i taką, której zakup będzie zdecydowanie złym wyborem. Wbrew pozorom, to nie cena jest wyznacznikiem jakości kawowych ziarenek. Chociaż może być pewną wskazówką, powinniśmy przeanalizować jeszcze kilka, dodatkowych czynników. Fot. 123RF/Picsel Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa...

  • Placek z buraczkami i mozzarellą

    .... Posypać nimi upieczony placek. Do placka z buraczkami równie dobrze jak mozzarella pasować będzie bardziej wyrazista w smaku bryndza (bardzo dobra jest Bryndza, a nawet ostrzejszy ser pleśniowy).

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

Zdjęcia na temat: placek z dobrą
Wideo na temat: placek z dobrą
  • Przepis na szwajcarski placek ziemniaczany

    Rösti, czyli szwajcarski placek ziemniaczany, to jeden z najpopularniejszych sposobów na śniadanie w kraju Helwetów. Puszysty placek z ziemniaków z dodatkiem aromatycznych warzyw, z dodatkiem żółtego sera i zielonych pietruszki i rukoli - to nie tylko sycące danie, ale i solidna porcja zdrowia na dzień dobry! Zobaczcie, jak szybko go przygotować!

  • Placki ziemniaczane z gulaszem. Jak przygotować?

    Co zdecydowało o tym, że Marta Ignasiak-Kciuk odpadła z programu "MasterChef"? - Podałam twarde marchewki i surowe szparagi - powiedziała Ignasiak-Kciuk. Razem z jurorką programu przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" placki ziemniaczane z gulaszem.

  • Śląski karnawał. Wołowina, śledzie, szplitry, krupnik, placki ziemniaczane

    Kucharze Ryszard Brol i Mariusz Malinowski przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania typowe dla śląskiego karnawału. Zdradzili przepisy na: wołowinę z musem z musztardy, śledzie z wędzoną śmietaną i gruszką, szplitry z konfiturą z dyni, ciastka z płatków owsianych, bezy, krupnik, kluski tarte oraz placki ziemniaczane.