• Informacje na temat:

    placek z budyniu

Przepisy na temat: placek z budyniu
  • Placek migdałowy

    Składniki na 8 porcji: 1 kg malin 50 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag masła 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 jajka 10 dag cukru pudru 1 op. cukru waniliowego 2 op. budyniu waniliowego (na 500 ml mleka) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dag cukru trochę cukru pudru do posypania upieczonego placka Sposób przygotowania: 1. Mąkę...

  • przepis pochodzi z mojego bloga www.qulinarny.blogspot.com

  • Placek drożdżowy z masą budyniową

    .... Stolnicę oprósz mąką. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć.Rozwałkuj na stolnicy na grubszy placek. Wylep nim spód blachy. Odstaw jeszcze na ok. 15 minut, by ciasto ponownie podrosło. 3. Pozostałe masło pokrój na kawałeczki, wciśnij je w ciasto. Na wierzchu łyżką nałóż porcje budyniu oraz truskawki. Posyp płatkami migdałowymi. Placek piecz 40 minut w temp. 175 st. 

  • Placek który każdy lubi.

  • Placek krakersowy

    Oryginalny placek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tunel z brzoskwinią i kremem z budyniu"

  • Placek serowy z brzoskwiniami

    Składniki: - 25 dag masła, - 1/2 szklanki cukru, - 4 żółtka, - 2 szklanki mąki, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - olejek waniliowy, - 1 torebka cukru waniliowego, - 0,5 kg brzoskwiń, - 4 białka, - 3/4 szklanki cukru, - 50 dag mielonego sera, - 1 torebka budyniu waniliowego Przygotowanie: Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto i włożyć na min. 1 h do lodówki. Po tym...

  • Przepis wart wypróbowania: "Francuska tarta z wiśniami w budyniu"

  • Krucha tarta śliwkowa

    ...na 30 minut do lodówki. Śliwki umyć, wydrylować, pokroić w kawałki. Z mleka, cukru i budyniu w proszku ugotować gęsty budyń. Jajko rozkłócić w śmietanie, wmieszać do ciepłego budyniu. Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o śr. 28 cm. Wyłożyć nim okrągłą formę jak na tartę o śr. 22 cm. Uformować z ciasta krawędź o wysokości 3 cm. Przelać masę budyniową, rozłożyć śliwki (przekrojoną...

  • Naleśniki ze serem w budyniu

Artykuły na temat: placek z budyniu
  • Placek z owocami

    Przepyszne z każdym rodzajem owoców. Tym razem przepis na placek z brzoskwiniami.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Francuski placek budyniowy

    ...jeszcze minutę. Zdejmujemy z ognia i do budyniu powoli wlewamy śmietanę, aż powstanie krem. Odstawiamy do ostygnięcia. Herbatniki kruszymy na drobne kawałki. 3. Do 1/3 malin dodajemy whisky...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Migdałowa Pani Walewska

    ...w folię i włóż na około 30 minut do lodówki.  2. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając, partiami dosypuj cukier. Pod koniec wmieszaj mąkę ziemniaczaną.  3. Połowę ciasta rozwałkuj na placek i wylep nim dno formy o wymiarach 25 x 33 cm, wyłożonej pergaminem. Posmaruj 1/2 dżemu. Pokryj 1/2 bezy. Posyp 1/2 płatków migdałowych. Piecz ok. 40 min w 160°C. Tak samo przygotuj i upiecz drugi placek...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Migdałowa Pani Walewska

    ...na placek i wylep nim dno formy o wym. 25 x 33 cm, wyłożonej pergaminem. Posmaruj 1/2 dżemu. Pokryj 1/2 bezy. Posyp 1/2 płatków migdałowych. Piecz ok. 40 minut w 160°C. Tak samo przygotuj i upiecz drugi placek.  4. Jedną szklankę mleka zagotuj z cukrem. Drugą wymieszaj z żółtkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Dodaj do gotującego się mleka. Gotuj do czasu, aż budyń zgęstnieje. Następnie...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Ciasto rabarbarowe z winną nutą

    Składniki: 1 kg rabarbaru, 25 dag masła, 30 dag cukru, 6 jajek, 2 żółtka, 50 dag mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 1 torebka budyniu waniliowego (na 500 ml mleka), 100 ml mleka, tłuszcz do formy(...) spodzie blachy rozsmarować przygotowane ciasto piaskowe. Ułożyć kawałki rabarbaru, formując dekoracyjny wzorek w kratkę. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25-30 minut. Po...

  • Słodkie ciasto przełamane kwaskowatą frużeliną z jeżyn. Ciasto400 ml wody250 g masła300 g mąki pszennejszczypta soli9-10 jaj Krem1 l mleka 3,2%3 jaja4 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru1 laska wanilii250 g masła2-3 łyżki kakao Złożenie1 słoik frużeliny jeżynowej1 tabliczka gorzkiej czekolady2 garście prażonych orzechów włoskich CiastoZagotować wodę z masłem, dodać mąkę i sól. Podgrzewać na małym ogniu przez około dwie minuty, energicznie mieszając. Wystudzić....

Wideo na temat: placek z budyniu
  • Desery z budyniem

    Restauratorka Beata Kartowicz zdradziła przepisy na desery na bazie budyniu. Jak zrobić placek kruchy ze śliwkami? Co jeszcze przygotowała?