• Informacje na temat:

    placek szybki i latwy

Przepisy na temat: placek szybki i latwy
  • Placek z masą waniliową

    Będzie idealny na rodzinne uroczystości. I ma jeszcze jedną zaletę – przygotowuje się go tak łatwo, że możesz serwować go bliskim nie tylko od święta!

  • Łatwy i szybki placek z sezonowymi owocami.

  • Placek w dżemową kratkę

    Szybki i łatwy w przygotowaniu.

  • Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)

  • Warzywa z rosołu

    ...z cebulą albo mielonego mięsa. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego dodatki są wmieszane przed smażeniem. Roztrzep jajka...

  • Latwe i pyszne ;)

  • Tarta waniliowa z kremem śmietanowym

    Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone na kawałki, 1 jajko oraz 1/4 szkl. cukru. Składniki szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Spód ponakłuwaj widelcem. Wstaw do lodówki.  2. Jabłka obierz, pokrój na cząstki. Wytnij środki z pestkami. Cząstki jabłek, po wypukłej stronie, głęboko ponacinaj...

  • To jeden z moich pierwszych chlebków, które upiekłam w swoim życiu. Jest on bardzo łatwy i przede wszystkim szybki do zrobienia. Polecam go dla osób, które dopiero zaczynają "przygodę" z pieczeniem chleba. Dodatkowy jest bardzo dobry w smaku.

  • Kasza na 10 sposobów

    Z jaglanej czy manny łatwo i szybko wyczarujesz zdrowe przysmaki, którym twój brzdąc się nie oprze.

  • Danie nie tylko szybkie i łatwe lecz przede wszystkim bardzo smaczne.. Można stojąc przy kuchence równocześnie gotować kaszę czy ryż. W ten sposób przygotowanie obiadu nie zajmie więcej niż pół godziny. Serdecznie polecam.

Artykuły na temat: placek szybki i latwy
  • Bento: Placki z dyni i kalafior z patelni z orzechami

    Wytrawne placki z dyni bardzo dobrze sprawdzają się jako posiłek do bento. Zazwyczaj podaję je z dodatkiem intensywnego w smaku dipu z serem feta. Z powodzeniem możecie zjeść je na drugie śniadanie, a nawet obiad w szkole lub pracy. W drugiej części pojemnika wylądował kalafior z orzechami i dymką. Dość szybki w przygotowaniu. Możecie zjeść go solo lub z dodatkiem zaprawionego ryżu do sushi...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Tarteletki z łososiem

    .... Łososia oczyścić i pokroić w kawałki. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na cztery części. Każdą rozwałkować na okrągły placek o grubości ok. 4 mm. Plackami wylepić odpowiedniej wielkości...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Świat przed tobą: Tunezja

    .... Warto spróbować, jak smakuje brik - smażony na oleju placek z tuńczykiem i jajkiem w środku. Godne polecenia też owoce morza. Dżerba - wyspa trzech religii Synagoga La Ghriba. Najstarsza  w Afryce...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Lubisz biegać? Jeździsz na rowerze? Oto rzeczy, które zawsze powinieneś mieć przy sobie

    Wakacje to nie tylko czas zwiedzania nowych miejsc, ale także zdobywania nowych doświadczeń. Górski ultramaraton, a może podróż przez Polskę na dwóch kółkach? Nieważne co zamierzasz robić tego lata, warto zadbać o to, żeby zawsze być przygotowanym na niespodziewane. W końcu przygoda czeka tuż za progiem.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    ...przygotować pasty warzywne - te z dodatkiem mięsa lub nabiału szybciej się zepsują. Coś słodkiego: Szybki kop energii Przygotowując się do wycieczki nie zapomnijcie o zabraniu ze sobą...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

Wideo na temat: placek szybki i latwy
  • Jak się robi placki ziemniaczane?

    Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już zawsze i bez ograniczeń delektować się ich wyjątkowym smakiem.

  • Jak się robi placki ziemniaczane?

    Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już zawsze i bez ograniczeń delektować się ich wyjątkowym smakiem.

  • Jak się robi placki ziemniaczane?

    Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już zawsze i bez ograniczeń delektować się ich wyjątkowym smakiem.