• Informacje na temat:

    placek po japońsku

Przepisy na temat: placek po japońsku
  • Sushi po polsku

    Japoński przysmak zadomowił się u nas już do tego stopnia, że doczekał się rodzimych wersji z tradycyjnymi polskimi specjałami... Takie sushi też kusi!

  • Najlepsze naleśniki na świecie? Robią je w Japonii!

    Japończycy są mistrzami nie tylko w kwestii sushi. Bardzo dobrze radzą też sobie w zakresie naleśników. Wylansowali m.in. superpuszyste pankejki, w których zakochali się Instagramerzy na całym świecie.

  • Śniadaniowa mapa świata - od ciastek po pikantne zupy

    Kremowe ciasto w Brazylii, tunezyjska zupa z ciecierzycy - świat zna wiele sposobów na to, aby dobrze zacząć dzień. Czasem są to dość zaskakujące posiłki, jednak ukazują one niezwykłe kulinarne bogactwo świata.

  • Co warto mrozić, suszyć i wekować wiosną? Truskawki!

    Truskawki okazują się być niekwestionowanym zwycięzcą, jeśli chodzi o zamykanie wiosny w słoiku. Jednak nie tylko wekowanie, bo owoce te można też suszyć i mrozić. Co ciekawe, Malwina Bareła radzi, aby truskawki mrozić na dwa sposoby...

Artykuły na temat: placek po japońsku
  • Bento: Placki z dyni i kalafior z patelni z orzechami

    Wytrawne placki z dyni bardzo dobrze sprawdzają się jako posiłek do bento. Zazwyczaj podaję je z dodatkiem intensywnego w smaku dipu z serem feta. Z powodzeniem możecie zjeść je na drugie śniadanie, a nawet obiad w szkole lub pracy. W drugiej części pojemnika wylądował kalafior z orzechami i dymką. Dość szybki w przygotowaniu. Możecie zjeść go solo lub z dodatkiem zaprawionego ryżu do sushi - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy...

  • ​Kombucza - bomba witamin czy wielkie oszustwo?

    ...grzyb herbaciany, zwany też grzybkiem japońskim. Powstaje on dzięki specjalnym koloniom bakterii i kulturom drożdży (tzw. symbiotycznym) i ma formę stałą, przypominającą meduzę albo placek...

  • Świat naleśników

    ...ogniu. Odlej wodę, a do garnka wsyp cukier i sól. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj, aż woda całkiem wyparuje. Całość pozostaw do ostygnięcia. Na placek wyłóż fasolową masę i przykryj drugim naleśnikiem...

  • 6 sprawdzonych metod na zdrowe jelita

    Oto, co musisz jeść, by twoje jelita dobrze pracowały.

  • Budapeszt. Nie tylko parlament

    ...schwytany przez pogan i zamknięty w drewnianej beczce, którą wrzucono do Dunaju.  Po tak intensywnym dniu niemal koniecznością jest pójście na langosza. Zapewniamy, że ten drożdżowo-ziemniaczany placek...

  • ​Szczawnica: Pojedź do wód

    Nie daj się zwieść stereotypom: uzdrowiska są nie tylko dla staruszków i bywalców sanatoriów. Szczawnica jest wymarzonym miejscem dla ludzi lubiących spędzać aktywnie czas.

  • ​Niedziela w Krakowie

    Wybierasz się na weekend do Krakowa i zastanawiasz się, jak najfajniej spędzić w nim czas? Zejdź z utartych szlaków i poczuj prawdziwą atmosferę tego miasta.

  • Zanim przejde do tychze wiadomosci chcialam poinformowac, ze przelecialam po dziennikach zaledwie po tytulach ale widzialam prosby o kciuki. Oczywiscie...

  • Prosto z patelni

    .... Jedną umieścić na patelni i docisnąć do dna tak, aby powstał placek, posmarować połową sosu, nałożyć po połowie wszystkich składników, posypać rozmarynem. Najpierw trzymać na średnim ogniu przez ok...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    W Polsce jest gospodynią programu o odżywianiu, w Kanadzie panią ambasadorową. Jak łączy te światy? Kasia opowiada nam też o swojej rodzinie i zmaganiach z dietą.