• Informacje na temat:

    placek po cygansku

Przepisy na temat: placek po cygansku
  • Placki po cygańsku

    ...miękkie. Porcje mięsa i warzyw nakładać na placki. Każdy placek składać na pół polewać sosem.

  • Proste, efektowne i pyszne.

  • Mazurek cygański z bakaliami

    ...nożem i zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Zawinąć w folię przezroczystą, włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek (o wymiarach 40 x 60 cm). 2. Żółtka utrzeć...

  • Usmażone placki ziemniaczane podane z sosem wieprzowym ugotowanym z wieprzowej szynki.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek (o wymiarach 40 x 60 cm). 2. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszysty krem. Białka ubić na sztywną pianę powoli wsypując pozostały cukier(...). Dodać cukier puder, migdały i żółtka. Wszystkie składniki wymieszać nożem, aż się połączą. Zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię i włożyć na co najmniej 20 minut do lodówki. Rozwałkować placek...

  • Cygańskie ścieżki- kolorowe i zachwycające dzięki temu ładnym wyglądem a o smaku już nie wspomnę!

  • pyszne ciasto

  • Pyszne i niezwykle kolorowe ciasto

  • Schab po cygańsku

  • Tym razem zapraszam nie na kiszonkę, a na pyszne ogórki po cygańsku. Słoik takiej marynaty kupiłam jesienią ubiegłego roku. Smakowała mi tak bardzo, że nie oglądając się na zdrowy rozsądek i wewnętrzne hamulce wyjadłam ze słoika wszystko aż do dna. Mężowi udało się tylko odrobinę skosztować, reszta musiała być moja! Ogórki po cygańsku są leciutko słodkie i tylko nieznacznie smakują octem (co nam bardzo odpowiada), nawet te kupione w sklepie i przygotowane przemysłowo.

Artykuły na temat: placek po cygansku
  • Tradycyjne miodowniki

    ...części. Każdą część wałkujemy na placek o bokach 35 x 40 cm i pieczemy trzy placki po 20 minut w temperaturze 180ºC. Masa z kaszy manny: mleko doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy kaszę, gotujemy, ciągle(...), wsypujemy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy masło, cukier i miód i, mieszając, podgrzewamy tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą wałkujemy na placek...