• Informacje na temat:

    placek na bulkach

Przepisy na temat: placek na bulkach
  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...produktów, którą zapewnia nam wiosna, zainspirować się poniższymi propozycjami i rozpocząć eksperymentowanie w kuchni.  Meksykański placek - nowy hit na polskim stole? W kuchni meksykańskiej(...) burrito, czyli placek wypełniony farszem z mięsa mielonego, ryżu i warzyw. Takie danie wspaniale sprawdzi się jako lunch do pracy, natomiast w wersji śniadaniowej warto przygotować wrapa z jajecznicą...

  • Szybki i łatwy w przygotowaniu grecki comber z orzechami włoskimi. Niewiele składników wymieszanych drewnianą łyżką i przepyszny orzechowiec z chrupiącą skorupką gotowy :) Ciasto zawsze wychodzi :) Nie urośnie zbyt duże, dlatego śmiało można je przygotować z podwójnej porcji.

  • Placki cukiniowe

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • przepis pochodzi z mojego bloga www.qulinarny.blogspot.com

  • Placki kalafiorowe

    Z dodatkiem mięsa drobiowego

  • pyszne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, dzięki dodatkowi kefiru lub maślanki - wilgotne. Całkowita dowolność dodawanych owoców :-)

  • Placki i tarty z rabarbarem

    Wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a do tego proste w przygotowaniu.

  • Szybki i udaje drożdżowca;)

  • ​Placki cukiniowe

    Nie wszystkie placki muszą być z ziemniaków.

  • Ciasto proste w wykonaniu i bardzo pyszne, w sam raz do kawki

Artykuły na temat: placek na bulkach
  • Placek z agrestem

    Masz ochotę na małe co nieco do popołudniowej herbaty? Polecamy przepis na pyszny placek z agrestem.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Włoski placek galette

    ...i owiń ją folią spożywczą. Wstaw na pół godziny do lodówki.  2. Stolnicę podsyp niewielką ilością mąki. Rozłóż ciasto i rozwałkuj je na okrągły placek. Przełóż go do tortownicy wyłożonej papierem do(...) ciasta zawiń na wierzch na owoce.  4. Wstaw placek do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz ok. 50 minut. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placek czekoladowy

    ...uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wyjąć z formy po całkowitym ostygnięciu. Placek jest dość wilgotny dzięki zapieczonym w nim gruszkom, długo więc zachowuje aromat i świeżość.  Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placek korzenny

    ...) i czarną porzeczkę. Owoce obsypać brązowym cukrem i resztą cynamonu. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C (włączyć funkcję termoobieg).  Piec ok. 40 minut. Polecamy: Sernik z jabłkami!

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki ziemniaczane w nowej odsłonie

    Placki ziemniaczane są uwielbiane przez wiele osób. Odkryj nowy sposób na ich przyrządzenie.

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...