• Informacje na temat:

    placek mietowy

Przepisy na temat: placek mietowy
  • Tarta malinowo-miętowa

    Na sam widok cieknie ślinka!

  • Uwielbiam serniki i brownies, uwielbiam też połączenie czekolady i mięty... ten placek, to połączenie idealne :-)

  • Pora na pora w nowej odsłonie

    - Są łatwe do zrobienia, a przy okazji przepyszne. Mają smak... wakacji. Zwłaszcza, jeśli podasz je z sosem jogurtowo-miętowym, takim jak w Grecji - tymi słowami kucharz Pascal Brodnicki zachęca do zrobienia placków z pora.

  • Wypróbowany przepis na "Placek Czekoladka"

  • Orzeźwiające kremówki

    Delikatne i leciutkie jak piórko ciasto w duecie z aksamitną masą to deser wymarzony na pierwsze letnie dni. Gdy jeszcze dodasz do tego soczyste owoce, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Sprawdzony przepis na "Tarta z miętowym kremem"

  • Szybkie słodkości z truskawkami

    Aromatyczne, delikatne i takie słodziutkie… Właśnie nadszedł ich czas! Naciesz się smakiem wyjątkowych deserów z pysznymi owocami, nim skończy się na nie sezon.

  • Propozycja na smaczny, delikatny oraz prosty i szybki w przygotowaniu placek wypełniony owocami z kompotu. Dobry na deser oraz jako dodatek do kawki :)

  • Śniadaniowa mapa świata - od ciastek po pikantne zupy

    Kremowe ciasto w Brazylii, tunezyjska zupa z ciecierzycy - świat zna wiele sposobów na to, aby dobrze zacząć dzień. Czasem są to dość zaskakujące posiłki, jednak ukazują one niezwykłe kulinarne bogactwo świata.

  • Placek cebulowy to właściwie tarta z cebulą i porem. Jak zwał, tak zwał. Rewelacyjna przekąska, doskonała zakąska - do wina, do piwa. Idealnie sprawdza się jako dodatek do barszczu lub potraw z grilla.

Artykuły na temat: placek mietowy
  • Jagnięcina w sosie miętowym

    Jeśli nigdy nie próbowałaś dań z baraniny, zacznij od jej łagodniejszej wersji. Zdecyduj się na mięso jagnięce.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Co jeść, aby wzmocnić się po chorobie?

    ...pęczak, schab duszony, marchewka z groszkiem, kompot. Podwieczorek Placek dyniowy z orzechami i  przyprawami korzennymi, herbata różana. Kolacja Makaron razowy ze szpinakiem, serkiem...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Nagłe przypadki w twojej kuchni

    .... Zostaw do następnego użycia. Co zamiast groszku? Groszek ceramiczny jest bardzo przydatny do pieczenia ciasta na tartę. Dzięki niemu placek się nie wybrzusza i farsz można równomiernie rozłożyć...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Co buty robią naszym stopom

    Chronią je i zdobią, ale często są też przyczyną problemów. Z większością skutecznie poradzisz sobie sama.

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Ania zaprezentowała przepis na miętowy tort bezowy z malinami, udekorowany jadalnymi kwiatami. Beza10 białekszczypta soli 500 g cukru pudru miałkiego2 łyżeczki octu spirytusowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej10 listków świeżej mięty Krem400 ml śmietanki kremówki 30% Sos pistacjowy75 g białej czekolady150 g niesolonych, obranych pistacji200 ml śmietanki kremówki 30% Temperowana czekolada500 g białej czekolady Dekoracja250 g świeżych malin250 g świeżych...

  • Wakacje: Dobry czas dla twojego serca

    Upały, skoki ciśnieniaczy burze mogą powodować kłopoty z układem krążenia. Sprawdź, jak korzystać z uroków lata, by zapobiec złemu samopoczuciu i przy okazji wzmocnić serce na następne miesiące!

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....