• Informacje na temat:

    placek kruchy z masą kajmakową

Przepisy na temat: placek kruchy z masą kajmakową
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...dokładnie wymieszać ze startym chlebem. 2. Z wafli wyciąć jednakowej wielkości jaja. Jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wyciąć "ząbki". Powstałymi dwoma kawałkami wafla przykryć masę(...) polewy zrobić ozdobne paski na mazurku. Czas przygotowania: 50 minut 1 porcja: 328 kcal Mazurek cygański z bakaliami Składniki: Kruchy spód: - 20 dag mąki, 10 dag masła, - 5 łyżek cukru...

  • Ciasto w sam raz na rodzinne przyjęcie ;)

  • Jeszcze jedna propozycja na świąteczny stół. Pyszny mazureczek, łatwy w wykonaniu. Polecam!

  • Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek – quiche"

  • Słodkie muffiny nadziewane masą kajmakową.

  • Szybki, tradycyjny mazurek z masą kajmakową.

  • Idealne połączenie ciasta czekoladowego z masą o smaku krówki. Ciasto wyszło przepyszne, wilgotne o mocno czekoladowym smaku, którą przełamuje słodycz kajmaku. Ciasto super do popołudniowej kawki jak i na niedzielny deser.

  • Kolejny godny polecenia sernik, z pyszną i chrupiącą warstwą słonecznikową zawojował w mojej kuchni i zapewne pozostanie w moim przepiśniku już na dobre. Sernik jest tak smaczny, że jadłoby się go cały czas. Niestety z takiego obrotu spraw nie byłaby zadowolona nasza sylwetka, więc z wielkim bólem serca muszę stwierdzić, że im więcej chętnych by się znalazło do jego jedzenia tym zdecydowanie byłoby dla nas lepiej :-)

  • Szybki deser do kawki ;)

  • Ciasto miodowe przełożone bitą śmietaną, udekorowane masą kajmakową i posypane orzechami. Słodko i pysznie:)

Artykuły na temat: placek kruchy z masą kajmakową
  • Mazurek kajmakowy

    Ciasto: z podanych składników zagnieć szybko kruche ciasto i włóż na 2 godziny do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto na placek grubości 5 mm. Ułóż placek w formie o wymiarach 30 x 40 cm. Z reszty ciasta wyciśnij szprycą ozdobny wałek wokół brzegów mazurka. Piecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C. Masa: mleko zagotuj z cukrem na małym ogniu, stale mieszając, do...

  • Ciasto: z podanych składników zagnieć szybko kruche ciasto i włóż na 2 godziny do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto na placek grubości 5 mm. Ułóż placek w formie o wymiarach 30 x 40 cm. Z reszty ciasta wyciśnij szprycą ozdobny wałek wokół brzegów mazurka. Piecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st. C. Masa: mleko zagotuj z cukrem na małym ogniu, stale mieszając, do...

  • Wielkanocne delicje

    ...ostygnięcia. Zupełnie już chłodne składaj po dwa, przekładając je marmoladą, kremem czekoladowym lub masą kajmakową. Ciasteczka polukruj, a następnie ozdabiaj, wykorzystując pisaki spożywcze i lukier(...). 4. Gazę zmocz zimną wodą, wyciśnij, wyłóż nią formę na babkę, a następnie wypełnij masą twarogową, mocno dociśnij i obciąż. Wstaw na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. 5. Ostrożnie zdejmij formę...