• Informacje na temat:

    placek kaszka ryzowa

Przepisy na temat: placek kaszka ryzowa
  • Kasza na 10 sposobów

    ...na patelni posiekaną cebulkę. Dopraw całość szczyptą soli. Kaszka z warzywami świetnie komponuje się z mięsem, np. kawałkami gotowanej piersi kurczaka lub pulpecikami w sosie koperkowym. Krupnik...

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    .... Rozwałkuj ciasto na cienki placek i wyłóż nim dno, formując brzeg o wysokości ok. 3 cm. Ponakłuwaj spód wykałaczką i piecz go w piekarniku przez 20 min. Przestudzony placek posmaruj dżemem wiśniowym...

  • Przysmaki z ziemniaka

    Uważasz kartofle za mało wartościowe? Odkryj je na nowo i razem z nami przygotuj sycące smakołyki dla smyka.

Artykuły na temat: placek kaszka ryzowa
  • Układamy jadłospis bez mleka

    ...zbożowy Sinlac. Jest bezmleczny i bezglutenowy. Po dodaniu przegotowanej wody powstanie z niego kaszka, ale można nim także zagęszczać zupy, sosy i przyrządzać na jego bazie smakowite desery, np...

  • Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. SKŁADNIKI - 1 szklanka jagód - 1 szklanka mleka - 3 łyżki kaszy manny - 2 łyżki cukru - ¼ łyżeczki kardamonu PRZYGOTOWANIE Krok 1Jagody miksujemy na gładki mus. Krok 2Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu. Krok 3Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez...

  • Dieta dla mocnych kości

    Dziecko rośnie błyskawicznie i z każdym miesiącem jest coraz sprawniejsze. By nic nie zakłóciło rozwoju smyka, codziennie proponuj mu super zestaw: dania bogate w wapń, doprawione słońcem i ruchem na powietrzu.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Układamy jadłospis bez mleka

    ...zbożowy Sinlac. Jest bezmleczny i bezglutenowy. Po dodaniu przegotowanej wody powstanie z niego kaszka, ale można nim także zagęszczać zupy, sosy i przyrządzać na jego bazie smakowite desery, np...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Dieta dla mocnych kości

    Dziecko rośnie błyskawicznie i z każdym miesiącem jest coraz sprawniejsze. By nic nie zakłóciło rozwoju smyka, codziennie proponuj mu super zestaw: dania bogate w wapń, doprawione słońcem i ruchem na powietrzu.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Przysmaki z ziemniaka

    Uważasz kartofle za mało wartościowe? Odkryj je na nowo i razem z nami przygotuj sycące smakołyki dla smyka.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....