• Informacje na temat:

    placek jaglany

Przepisy na temat: placek jaglany
  • Placuszki jaglane

    Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem, ugotuj według przepisu na opakowaniu.

  • Dziś trochę z innej beczki. Jedno z moich najbardziej lubianych śniadań. Zresztą wszyscy bardzo je lubimy. Szybkie, lekkie a co najważniejsze zdrowe.

  • De volaille z kaszy jaglanej z pieczarkami

    ...cienki, okrągły placek. Na placek wyłóż 1½-2 łyżeczki pieczarkowego farszu, zlep brzegi i uformuj wałek. Obtocz go w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Pozostałym farszem możesz obsypać...

  • Po ciężkich daniach świątecznych czas na jakiś lekki i zdrowy obiad. Moją propozycją jest pyszny krupnik ugotowany na kaszy jaglanej.

  • Jaglane kotleciki

    Marchewkę zetrzyj na tarce. Wrzuć do osolonej wody wraz z kurkumą i listkami laurowymi.

  • Nie masz pomysłu na śniadanie, podsuwam Ci go :)

  • ​Jaglany budyń z suszoną śliwką

    Budynie kojarzą się z mlekiem, czasem jajkiem i mąką ziemniaczaną. Niektórym tylko z torebką pełną dziwnych składników. Bez problemów można je zrobić samemu - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

  • Zainspirował mnie przepis, który znalazłam na opakowaniu kaszy jaglanej. Postanowiłam go nieco zmodyfikować, no i efekt miło mnie zaskoczył.

  • Placki z kaszy jaglanej (po 10. miesiącu)

    Codziennie moje dziecko zaskakuje mnie tym, że coraz chętniej i coraz więcej je. Dzisiaj mam dla was pyszne placuszki. Są doskonałe do sosów, owoców czy serów.

  • Domowe pieczywo jest znacznie lepsze od sklepowego,a jego przygotowanie łatwiejsze niż się wydaje.

Artykuły na temat: placek jaglany
  • Placki z kaszy jaglanej

    Wspaniały pomysł na zdrowy deser- z dodatkiem kaszy jaglanej.

  • PLACKI JAGLANE Z BORÓWKAMI CZY TRUSKAWKAMI? :)

    Bezglutenowe i pyszne! Idealny podwieczorek albo śniadanie? ;)

  • Terapeutyczna moc smaków

    - Jedzenie jest wstępem do zmian w życiu - tłumaczy Iwona Zasuwa, autorka książki "Smakoterapia", nazywana królową kaszy jaglanej, która w rozmowie przekonuje nas, że warto być panią swojego smaku, wybierać smaczne alternatywy dla niezdrowych i uzależniających składników codziennych dań.

  • Smakoterapia 2, Iwona Zasuwa

    „Królowa Kaszy Jaglanej” w ponownym natarciu! Iwona Zasuwa, propagatorka zdrowego żywienia i autorka popularnego bloga smakoterapia.pl, oddaje w ręce czytelników kontynuację swojej bestsellerowej, debiutanckiej książki „Smakoterapia”. Sekrety kuchni roślinnej, pełnej kolorów, zapachów i smaków. Na wytrawnie i na słodko. A wszystko to bez glutenu, nabiału i cukru. Można? A jakże! I to w smakowitym i apetycznym stylu!

  • Nagłe przypadki w twojej kuchni

    .... Zostaw do następnego użycia. Co zamiast groszku? Groszek ceramiczny jest bardzo przydatny do pieczenia ciasta na tartę. Dzięki niemu placek się nie wybrzusza i farsz można równomiernie rozłożyć...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    Kasza kojarzy nam się zwykle tylko ze smacznym dodatkiem do codziennych posiłków. Nic bardziej mylnego - bo jako bohater dania smakuje równie wyśmienicie! Zapiekanki, sałatki, a nawet kotlety - to tylko niektóre kulinarne cuda, które możemy wyczarować mając ją w swojej kuchni. Ale to nie koniec zalet kaszy - jest ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety, ponieważ ma w sobie wiele cennych składników odżywczych. Dlatego marka WINIARY zachęca do włączania jej do codziennego jadłospisu...

  • Dietetyk: Jesienią zamiast po ciężkostrawne dania sięgnij po przyprawy

    Aura podpowiada nam, że jesienią należy zjeść coś solidnego. To powszechny błąd. "Zamiast ciężkostrawnej kuchni, lepiej sięgnąć po rozgrzewające przyprawy tj. jak imbir, cynamon, kardamon" - radzi dietetyk, Zuzanna Antecka.

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Smaczna Polska

    Toruń słynie z pierników, a Podhale z oscypków. Na Śląsku zjemy roladę z modrą kapustą, a na Mazowszu flaczki. Każdy region ma swoją kuchnię, z której jest dumny. Sprawdź, gdzie można jej posmakować.

Wideo na temat: placek jaglany
  • Jak nie marnować jedzenia? Kilka prostych przepisów

    - 1/3 Polaków przyznaje się do tego, że marnuje jedzenie - powiedział w kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski. Kucharz zdradził kilka praktycznych porad, aby ograniczyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych. Na stole pojawiły się dania takie jak: wywar z obierek i kości, zupa z chleba, babeczki z kaszy jaglanej oraz placki warzywne z duszonym mięsem.