• Informacje na temat:

    placek drożdżowy strucla

Przepisy na temat: placek drożdżowy strucla
  • Owocowe strucle

    ....  2. Placek z masłem rozwałkuj, złóż w kopertę, rozwałkuj. Chłodź 30 minut. Wałkowanie, składanie i chłodzenie powtórz jeszcze 3 razy.  3. Jabłka obierz, potnij. Owoce połącz z krokantem. Ciasto(...).  Drożdżowy zawijaniec Sposób przygotowania 1. Masło stop. Z mąki, drożdży, mleka, cukru, żółtek oraz skórki z cytryny i 1/2 szkl. kokosa zagnieć ciasto, pod koniec dodając masło. 2. Wyrobione...

  • Makowiec jest nieodłączną częścią świąt Bożego Narodzenia. Według wierzeń ludowych spożywany w Wigilię ma zapewnić nam szczęście. W moim domu makowce czy też strucle makowe pieczone są w dużych ilościach. Lubimy je podjadać od Wigilii do samego sylwestra. Puszyste, drożdżowe ciasto z dużą ilością maku i bakaliami, pachnące miodem łatwo się przechowuje i długo zachowuje świeżość.

  • Drożdżowa strucla z masą jabłkową

    ...podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na prostokątny placek i na każdej rozłożyć po połowie nadzienia jabłkowego. Ciasto przełożyć przez nadzienie, zostawiając na środku ok. 3-centymetrową szparę, przez którą będzie wydobywać się para (chodzi o to, by strucla w piecu nie popękała). Końce ciasta zlepić. Z cukru, piernika i masła przygotować kruszonkę. Obie strucle posmarować roztrzepanym...

  • Poniższy przepis jest na dwie strucle. Strucle są polane lukrem i posypane rozdrobnionymi orzechami włoskimi oraz kolorową posypką.

  • Prosty niezawodny przepis na ciasto drożdżowe.....

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek drożdżowy"

  • proste i pyszne

  • Pyszne i aromatyczne

  • Wypróbowany przepis na "Wiśniowa strucla"

  • Smaczny pomysł na "Francuska strucla"

Artykuły na temat: placek drożdżowy strucla
  • Drożdżowy rulon z makowym nadzieniem

    ..., jajka i zaczyn drożdżowy. Wyrabiaj, pod koniec dodając rozpuszczone, wystudzone masło. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki, przykryj je i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  2. Ciasto rozwałkuj na prostokątny placek. Wyłóż masę makową. Zwiń jak roladę, zawijając końce ciasta pod spód. Struclę owiń pergaminem, pozostawiając 3-4 cm na wyrośnięcie ciasta. Ułóż ją na blaszce. Wstaw do piekarnika...

  • Ciasta drożdżowe

    Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne.

  • Tadeusz Barowicz, Ciasta drożdżowe

    Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne.