• Informacje na temat:

    placek drożdżowy na białkach

Przepisy na temat: placek drożdżowy na białkach
  • Wieniec drożdżowy z farszem łososiowo-serowym

    .... Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z ciasta rozwałkować podłużny placek na grubość pół centymetra. Na środku położyć farsz i zwinąć, brzegi smarując białkiem jajka. Uformować wieniec, ułożyć na...

  • Proste do zrobienia i co najważniejsze wykorzystujemy surowe białka

  • Świąteczne słodkości regionalne i klasztorne

    Paska górali czadeckich z Bukowiny Sposób przygotowania: 1. Mąkę ze szczyptą soli przesiej do miseczki. W mące zrób wgłębienie. Wkrusz do niego drożdże, wsyp 1 łyżkę cukru, wlej połowę mleka, przemieszaj z odrobiną mąki. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut. Masło stop, wystudź. 2. Gdy zaczyn drożdżowy podwoi swoją objętość, dodaj resztę cukru i cukier waniliowy. Wlej pozostałe...

  • Prosty niezawodny przepis na ciasto drożdżowe.....

  • Wielkanocne słodkości

    Sam ich widok obiecuje niezwykłą ucztę!

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek drożdżowy"

  • Wakacyjny obiad jak u babci

    Zapraszamy na smaki dzieciństwa! Potrawy, które babcia gotowała nam migiem, a my zjadaliśmy jeszcze szybciej...

  • Ciasto drożdżowe do którego można wykorzystać nadwyżkę białek. Dzięki dodatkowi dyni jest bardzo delikatne

  • Przekąski słodkie i zdrowe

    .... Ponakłuwaj placek wykałaczką i piecz go ok. 20 minut. Potem ostudź i posmaruj dżemem. Pokrojone jabłka rozłóż na papierowym ręczniku i osusz. Wymieszaj je z bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem. Przełóż na placek. Pieczone owoce, po 1. roku życia Taka słodka przekąska na ciepło to świetna propozycja nie tylko na chłodne dni. Owoce można podać w całości, ze zdrowymi dodatkami lub też np. zapiec...

  • przepyszny maślany placek drożdżowy. Piekłam go w ostatnim tygodniu dwa razy i kroiłam wyjęty prosto z pieca, bo właśnie taki ciepły smakuje najlepiej

Artykuły na temat: placek drożdżowy na białkach
  • Pyszne ciasto drożdżowe

    ...zachowa świeżość. Lekko czerstwy placek drożdżowy skropmy mlekiem i wstawmy na chwilę do nagrzanego piekarnika. Zobacz również:(...)1. Przygotowany rozczyn drożdżowy pozostawiamy, przykryty ściereczką, w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Kiedy tylko podwoi swoją objętość, łączymy go z pozostałymi składnikami i ponownie zagniatamy...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Tarty, pizze i placuszki

    Słone przekąski na kruchym, drożdżowym lub jajecznym cieście!

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Zawijak z makiem

    ...wymieszać. Na koniec dodać do masy pianę ubitą z białek ze szczyptą soli.  Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy. Na każdy placek wyłożyć masę makową, rozsmarować równomiernie...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Bezowe łakocie

    Jak wykorzystać białka, które zostają po pieczeniu ciast drożdżowych i kruchych? Upiecz bezę!

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta z mandarynkami

    ...placki. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Placek makowy z mandarynkami Składniki na 16 porcji: 2 torebki migdałowego budyniu, 750 ml mleka, 2 puszki mandarynek, 15 dag masła, 1 jajko, 25 dag...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...