• Informacje na temat:

    placek czarna porzeczka

Przepisy na temat: placek czarna porzeczka
  • Placek orzechowy

    Płatki owsiane posiekaj drobno nożem lub zmiel w młynku.

  • Czarna porzeczka ucierana z cukrem stanowi świetny rezerwuar naturalnej witaminy C i antocyjanów. A także świeżego smaku. Wspaniały i niezwykle przydatny zimą! Inaczej niż w przypadku konfitury, dżemu czy soku, gdzie porzeczki są przetwarzane termicznie – tutaj masz porzeczkę SUROWĄ. Jak przez mgłę pamiętam, że takie coś robiła moja mama. Ale to było bardzo dawno temu. Ona o tym zupełnie nie pamięta, więc nie mogę dopytać o szczegóły. Postanowiłam zatem “przeczytać cały Internet” i dowiedzieć...

  • Mirabelki, morele, a może porzeczki?

    .... Polej wierzch sernika. Piecz 35 minut, wyjmij z piekarnika i ostudź. Placek z chrupiącą posypką Składniki: 1 kg mirabelek z kompotu 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mielonych...

  • deser jest pyszny, nie za słodki, kwaskowato orzeźwiający...............SMACZNEGO!!!

  • Rodzynkowiec - przysłała Agnieszka

    na masę budyniową: 2 i ½ szklanki mleka, 4 łyżki cukru kryształu, 2 budynie czekoladowe, 1 kostka margaryny; na masę czekoladową: 40 dag rodzynek, 1 czekolada mleczna, 1 czekolada gorzka, ½ kostki masła; dżem z czarnej porzeczki

  • Bardzo lubię robić torty na urodziny kogoś bliskiego. :-) Cieszy mnie to zwłaszcza latem, kiedy dookoła mnóstwo sezonowych owoców, możemy więc bez ograniczeń kombinować ze smakami i dekoracjami rezygnując z masy cukrowej. Tutaj niezbyt słodki tort z kwaśśśśną czarną porzeczką. :-)

  • Rogaliki z dżemem

    ...porcje. Każdą rozwałkuj na placek wielkości talerza, pokrój na 8 trójkątów. Na środku każdego trójkącika ułóż łyżkę dżemu z czarnej porzeczki, zwiń, formując rogaliki. 3. Blachę natłuść lub wyłóż...

  • Lubione przez większość drożdżówki z troszkę niecodziennym nadzieniem...w życiu wszystkiego należy skosztować ;)

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale...

  • chcesz uwieść partnera/ke a ten/ta jest oporny/a...? to juz nie problem czarna mamba pobudzi wasze zmysły....

Artykuły na temat: placek czarna porzeczka
  • Placek korzenny

    ...) i czarną porzeczkę. Owoce obsypać brązowym cukrem i resztą cynamonu. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C (włączyć funkcję termoobieg).  Piec ok. 40 minut. Polecamy: Sernik z jabłkami!

  • Porzeczkowy raj

    ...z porzeczkami Składniki na 10 porcji: 6 białek, 10 dag mielonych migdałów, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki kakao, 10 dag czekolady deserowej, 3 łyżki cukru, 20 dag miękkiego masła, żółtko, 20 dag czerwonych(...). Piecz ok. 20 minut (lub nieco dłużej, do tzw. suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 190° C. Gdy już wystygnie, placek podziel na trzy części. 2. Do małego garnuszka wrzuć pokruszoną czekoladę...

  • Przepis na około 40 babeczek. Ciasto: mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj z mocno schłodzoną margaryną na "piasek", dodaj pozostałe składniki. Ciasto szybko zagnieć, uformuj w kulę, przykryj folią i odstaw do lodówki na minimum godzinę (można na całą noc). Następnie rozwałkuj placek i wykrawaj z niego krążki. Foremki do babeczek dokładnie wylep krążkami ciasta. Babeczki piecz 15 minut...

  • Pleśniak

    KASIĄ BLASZKĘ I PODSYPAĆ BÓŁKĄ TARTĄ I ODSTAWIĆ NA BOK. NASTĘPNIE PODSYPAĆ NIE WIELKĄ ILOŚCIĄ MĄKĄ BLAT I TROSZKĘ NA CIASTO I UFORMOWAĆ PLACEK I TROSZKĘ MĄKI TEŻ PODSYPAĆ NA WAŁEK I DELIKATNIE ROZWAŁKOWAĆ CIASTO NA BARDZO DUŻY PLACEK NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DELIKATNIE CIASTO NA BLASZKĘ I NAKUĆ WIDELCEM ŻEBY CIASTO RÓWNO SIĘ UPIEKŁO NASTĘPNIE WSTAWIĆ SPÓD CIASTA NA 15 MINUT. NASTĘPNYM KROKIEM...

  • 6 sprawdzonych metod na zdrowe jelita

    Oto, co musisz jeść, by twoje jelita dobrze pracowały.

  • Leśne wypieki

    ...spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Do miseczki wbić jajko, wymieszać z pozostałym cukrem i śmietaną. Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować na okrągły placek (lekko tylko podsypując mąką). Formę(...) pokrojone na kawałki masło, śmietanę, żółtko, szczyptę soli. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię. Schładzać przez godzinę. Potem rozwałkować na cienki placek. Ser wymieszać z cukrem pudrem, jajkiem...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Obiad u mamy

    ...rozgrzanej oliwie. Na kaczkę wyłożyć podsmażony bakłażan i cebulę. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić imbirem. Kaczkę proponujemy podać z gotowanymi brokułami. Owocowy placek z bezą Składniki na 24

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    Oprócz kakao, do ciemnych ciast warto dodać kawę, powidła lub coca-colę. Będą jeszcze pyszniejsze!

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...i smażymy przez 8-10 minut na średnim ogniu, aż brzegi zaczną się rumienić. 3. Przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 8 minut. Placek ma być złoty po obydwu stronach. 4. Przekładamy na kratkę i studzimy. Można go zrobić kilka godzin przed podaniem posiłku i w stosownej chwili podgrzać w piekarniku. Placek orzechowy "Orzechy laskowe są najlepsze", powtarzam sobie, kiedy zajadam się...