• Informacje na temat:

    placek bananowy z waniliową bitą śmietaną

Przepisy na temat: placek bananowy z waniliową bitą śmietaną
  • Piegusek z bananami

    Bananowy placek - sama słodycz!

  • Wypróbowany przepis na "Ptysie z waniliową bitą śmietaną"

  • Lekkie racuchy, omlety, naleśniki

    ..., miodem i śmietaną. Delikatnie domieszaj resztę owoców (kilka zostaw do dekoracji). Nadzieniem posmaruj naleśniki, złóż je w trójkąty. Podawaj od razu, ew. oprószone cukrem pudrem. Budyniowce ze(...) połącz z mlekiem, wodą i śmietaną. Odstaw na 30 minut.  2. Nadzienie; morele umyj i osusz, przekrój, usuń pestki. Połowę owoców odłóż, resztę pokrój na ćwiartki. Gotuj je z cukrem i esencją, aż...

  • Ciasto jest mocno czekoladowe. Słodka delikatna śmietanka i truskawki dobrze przełamują smak gorzkiej czekolady. Tort przekładany jest bitą śmietaną, a nie klasycznym kremem waniliowym, bo chciałam, żeby ciasto było lekkie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek z bitą śmietaną"

  • Wypróbowany przepis na "Placek owocowy z bitą śmietaną"

  • Ciasto na ptysie wydaje się takie.. trudne, nieprzystępne i skomplikowane. Większość osób, które próbowały samodzielnie w domu zrobić ptysie, ma za sobą jakieś niepowodzenia. Ciasto pod wpływem ciepła piekarnika rozlało się na płaski placek. Ptyś od zewnętrznej strony jest pięknie upieczony, a w środku surowy. Zjarany od zewnątrz i surowy w środku (przerabiałam te etapy)... Jednostki co mniej cierpliwe postanowiły plunąć sobie na to i kupować ptysie w cukierni. Osoby, które się nie poddały...

  • Przekładaniec przepyszny. Bez pieczenia, bez kombinowania. Nie znam osoby, której by nie smakował!

  • Pyszny i lekki torcik z bitą śmietaną i owocami.

Artykuły na temat: placek bananowy z waniliową bitą śmietaną
  • Komunijne torty

    ..., aby dolny blat biszkoptowy znalazł się u góry - dzięki temu wierzch tortu będzie równy. Tort fiołkowy z bitą śmietaną Składniki na 16 porcji: 6 jajek, 150 g drobnego cukru, 200 g mąki tortowej, 50(...). Posmarować cienko bitą śmietaną. Ułożyć drugą warstwę ciasta, zaczynając od dużej jasnej obręczy. Do jej środka włożyć mniejszą ciemną obręcz i na koniec jasny krążek. Tort posmarować grubą warstwą...

  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...