• Informacje na temat:

    pizza z twarogu i jajka

Przepisy na temat: pizza z twarogu i jajka
  • Przepis pochodzi z popularnej diety low carb. Dania tej diety pozwalają zrzucić niechciany tłuszczyk, ale nie tracimy potrzebnej energii.Używam do niej warzyw, jakie akurat mam w domu. Najczęściej kombinuję pół na pół: świeże z mrożonymi.

  • Pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.

  • smaczne, delikatne, mięciutkie, puszyste ... bardziej zachęcać chyba nie trzeba :-)

  • Można go podać jako drugie danie : D Idealne dla wegetarianów ;)

  • lekkie bułeczki z otębami

  • Złociste, pożywne, chrupiące, dostarczające sporą dawkę energii

  • Uwielbiam tego typy przepisy! Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Placuszki, o których mowa, można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie.

  • Pyszny serek topiony własnej roboty, domownikom bardziej smakuje niż sklepowe serki topione:):)

  • Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują wędliny. Z twarogiem i makrelą jest smaczna i zdrowa:). W tej wersji jest bardzo sycąca, wystarczy niewielka ilość na pieczywie by nasycić się na długo.

  • Delikatne placki, świetnie sprawdzają się jako przekąska lub lekki obiad.

Artykuły na temat: pizza z twarogu i jajka
  • Tarty, pizze i placuszki

    ...cieście. Pomidory pokroić, rozłożyć na plackach, posypać fetą. Jajka i śmietanę zmiksować, doprawić, wylać na tarty. Piec 30 minut w 180°C. Pizza z salami i rukolą Składniki na 4 porcje: Ciasto(...) boczku, 5 cebul, pieprz, sól l 10 dag sera żółtego, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 3 jajka, świeże zioła. Ciasto zagnieść, uformować kulę i schłodzić około pół godziny w lodówce. Wyjąć, cienko rozwałkować...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Prosto z patelni

    ...150 ml bulionu 100 g twarogu Sól, pieprz 250 g mąki 3 jajka 50 g masła Tarta gałka muszkatołowa Pora pokroić w krążki, boczek w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso mielone 10 minut(...)). Dodać jabłka, smażyć jeszcze 5 minut. Dodać miód, żurawinę z sokiem. Podawać na gorąco, posypane pistacjami. Można oprószyć cukrem pudrem.   Pizza z patelni  Składniki: 500 g mąki...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...cukru. Wyśmienicie smakuje z dodatkiem świeżych truskawek, malin lub jagód. Składniki: 800 g twarogu śmietankowego (4 procent tłuszczu), 3 jajka, ? szklanki cukru, 1 laska wanilii. Rozkrój laskę wanilii(...) każdym kęsem, zjesz wtedy mniej jedz pięć mniejszych posiłków dziennie, w tym trzy główne i dwie przekąski (na przykład jogurt, kilka orzechów lub migdałów) Przepisy Pizza W tym daniu...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość. Fot. materiały prasowe Składniki (10 porcji): · 5 jajek · 50 g łososia wędzonego · 1 łyżka jogurtu greckiego · 1 łyżeczka majonezu ·...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...