• Informacje na temat:

    pizza z twarogu

Przepisy na temat: pizza z twarogu
  • Przepis pochodzi z popularnej diety low carb. Dania tej diety pozwalają zrzucić niechciany tłuszczyk, ale nie tracimy potrzebnej energii.Używam do niej warzyw, jakie akurat mam w domu. Najczęściej kombinuję pół na pół: świeże z mrożonymi.

  • Uwielbiam tego typy przepisy! Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Placuszki, o których mowa, można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie.

  • lekkie bułeczki z otębami

  • Genialna w swojej prostocie.

  • Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują wędliny. Z twarogiem i makrelą jest smaczna i zdrowa:). W tej wersji jest bardzo sycąca, wystarczy niewielka ilość na pieczywie by nasycić się na długo.

  • Delikatne placki, świetnie sprawdzają się jako przekąska lub lekki obiad.

  • Po pierwsze – pasta z wędzonego twarogu powstała na podobieństwo pasty z wędzonego dorsza. Taką dorszową pastę na chleb robiła moja mama w latach powszechnego niedoboru. Dorsz – jak wiadomo – jest rybą raczej chudą, a po uwędzeniu – dość suchą. Dziś ryby dorszowate są cenione i podaje się je na wiele smakowitych sposobów. Ale w tatach 70 i 80-tych ubiegłego wieku wędzony dorsz to było raczej podłe jedzenie… Moja mama znalazła cudowny sposób na jego oswojenie, dzięki czemu zwyczajny dorsz stał...

  • Szybka pasta na kolację lub śniadanie.Pasta wyszła bardzo smaczna,polecam:)

  • Smaczne i szybkie

Artykuły na temat: pizza z twarogu
  • Pizza domowa

    Smakuje jak w pizzerii albo lepiej. Zwłaszcza pizza twarogowa...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza domowa

    Smakuje jak w pizzerii albo lepiej. Zwłaszcza pizza twarogowa...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Tarty, pizze i placuszki

    ...warzywno- -jajeczną, smażyć do ścięcia białka, potem danie na patelni zapiekać chwilę w 200°C przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Frittatę podawać pokrojoną na kliny, posypaną ziołami. Pizza(...) feta Składniki na 2 porcje: Ciasto: 20 dag paczki twarogu, 10 dag masła, 1 szklanka mąki, 1 łyżka oliwy, 1 jajko, bułka tarta. Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego, 20 dag sera feta, 2 pomidory, 1 cebula...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Dieta 5:2 dla niezdyscyplinowanych

    ...lubisz i tak, jak lubisz. Dopuszczona jest nawet pizza i słodycze! Autor zwraca jedynie uwagę, aby urozmaicać posiłki. 3. Stopniowo obkurczasz żołądek Badania pokazały, że po dwóch dniach takiego(...) i chlorofilowi z listków. Do świeżej botwinki dodaj rzodkiewki, skrop sokiem z cytryny. Zjedz ze 100 g chudego twarogu. Filet z kurczaka z sałatką Nie będziesz po nim głodna, a białko, które...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Co się kryje w polskim serze?

    ...samo, co ser gouda.  Warto wiedzieć, że dobry ser może powstać jedynie z dobrej jakości mleka. W przypadku twarogu wiejskiego - z podgrzanego zsiadłego, odcedzając serwatkę. Białe sery na skalę(...) prawdziwego wiejskiego sera ten wie, że jego smak znacznie różni się od sklepowego twarogu. Sery żółte dobrej jakości powstają ze świeżego mleka, po odciągnięciu serwatki i ścięciu podpuszczką...

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....