• Informacje na temat:

    pizza z maki jajek i wody

Przepisy na temat: pizza z maki jajek i wody
  • Pizza bez mąki i drożdży – łatwa, niedroga, smakowita

    ..., jeśli zanurzysz je na 5 minut w lodowatej wodzie. Potem łatwiej też je pokroisz. Pizza na spodzie z polenty Sposób przygotowania: 1. Zagotuj 1 litr wody. Dodaj 1 łyżeczkę soli. Wsyp kaszkę(...)Pizza na cienkim cieście kalafiorowym Sposób przygotowania: 1. Kalafior oczyść, dokładnie umyj, podziel na różyczki. Zmiksuj je w malakserze razem z migdałami. Przesyp do miseczki. 2. Do...

  • Moje pierwsze w życiu zrobione sushi. W prawdzie nie jestem zwolenniczką takiego rodzaju potrawy, ale od zawsze fascynowała mnie kolorystyka sushi.

  • Trzy pomysły na pyszną pizzę bez mąki

    Owsiana z jarmużem Sposób przygotowania: 1. Liście jarmużu opłucz, osusz, usuń twarde części. Miękkie części liści wrzuć do wrzącej wody, po 1-2 minutach wyjmij, osącz, przełóż do malaksera(...) na podpieczonym spodzie do pizzy. Posyp solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Wierzch skrop oliwą. Na spodzie kukurydzianym Sposób przygotowania: 1. Zagotuj 1 litr wody. Dodaj...

  • Sernik na zimno w formie tortu. Sernik czekoladowy na biszkopcie. Tort udekorowany czekoladowymi kwiatkami.

  • Pizza szpinakowa z jajkiem

    Składniki: 25 dag mąki 100 ml ciepłego mleka 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 5 jajek 5 dag stopionego masła (ew. 3 łyżki oliwy) 1 łyżka oleju 30 dag sera mozzarella 10 dag gęstej(...) 1 jajko. Zagnieć dosyć elastyczne, miękkie ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj masło. Jeśli ciasto będzie za twarde, wlej jeszcze trochę ciepłej wody.2. Miseczkę z ciastem przykryj ściereczką...

  • Zawsze się sprawdza, gdy brakuje nam czasu na przygotowanie obiadu lub na ciepłą kolację.

  • Pizza trochę inaczej

    Pizza z owocami morza, cytryną i cukinią Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj z solą, zrób zagłębienie na środku. Drożdże rozpuść w 1/2 szklanki wody z cukrem. Wlej w zagłębienie, posyp mąką, przykryj ściereczką i odstaw na ok. 10-15 minut. Wyrabiaj ciasto (ok. 10 minut), dolewając resztę wody z oliwą. Kiedy będzie elastyczne, uformuj je w kulę, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce...

  • Chodź jest kaloryczna to raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie pyszności, zwłaszcza że jest domowa :)

  • Pizza pachnąca kuminem i cynamonem

    Drożdżowe ciasto i mięso z aromatycznymi przyprawami tworzą smakowite połączenie. Nasza propozycja zadowoli tych, którzy nie boją się eksperymentować w kuchni.

  • Nasza wersja sushi, bez filozofowanie i udawania, że to arcytrudna sztuka.

Artykuły na temat: pizza z maki jajek i wody
  • Pizza z jajkiem

    Domowa pizza z jajkiem idealnie sprawdzi się na śniadanie.

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Szybkie ciasto na pizzę

    ...będzie najważniejsze: Jedną ręką zacznij mieszać składniki i dodawać wodę z drożdżami. Lepiej, żeby ciasto było klejące i dodać do niego mąki, niż na odwrót. Jeśli okaże się, że wody będzie za mało i ciasto zbije się, trudno będzie dodać wodę i ją wmieszać w ciasto. Jeśli więc wody będzie za dużo i ciasto będzie lepiące dosypuj delikatnie mąkę małymi porcjami. Wyrabiaj ciasto aż będzie...

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....

  • Pizza inaczej

    Nasze przekąski są łatwiejsze do wykonania niż pizza, a smakiem wcale jej nie ustępują.

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Tarty, pizze i placuszki

    .... Frittata z pomidorami i bobem Składniki na 4 porcje: 25 dag mrożonego bobu, 2 pomidory, 6 jajek, po gałązce świeżego oregano i bazylii albo po łyżeczce suszonych ziół, 1 łyżka oliwy do(...) warzywno- -jajeczną, smażyć do ścięcia białka, potem danie na patelni zapiekać chwilę w 200°C przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Frittatę podawać pokrojoną na kliny, posypaną ziołami. Pizza...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Wiwat pizza!

    ...tuńczyka w sosie własnym, 10 dag koziego twarożku, majeranek do dekoracji Przygotowanie: Mąkę wymieszać z drożdżami, połową łyżeczki soli i 125 ml wody. Rękoma zagnieść gładkie ciasto. Przykryć je(...) letniej wody. Wymieszać z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Dolać 3 łyżki oliwy, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić pod przykryciem na 45 minut w ciepłe miejsce. Zagnieść, podzielić na 2 porcje, rozwałkować...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...