• Informacje na temat:

    pizza z drozdzami

Przepisy na temat: pizza z drozdzami
  • Ciasto na pizzę

    Jeśli jeszcze nie robiliście domowej pizzy, koniecznie spróbujcie. W takiej wersji smakuje najlepiej!

  • Uwielbiam pizzę i proste przepisy. Dziś polecam przepis na pizzę "bez wagi" czyli wszystkie składniki przeliczone są na łyżeczki, łyżki i szklanki. Dodatkowo wykorzystałam suche drożdże czyli takie, które mają dłuższy termin ważności od tradycyjnych, więc mogą sobie spokojnie leżeć w szafce i czekać na swój dzień. Pizza łatwa, smaczna i szybka w przygotowaniu - smacznego:)

  • Domowa pizza

    Domowa pizza nie ma sobie równych, uwielbiają ją dzieci i dorośli. Niestety, często pizze pieczone w domu są zbyt chrupkie i w niczym nie przypominają wypieków z najlepszych pizzerii. Przedstawiamy przepis, który sprawi, że ciasto będzie miało idealną konsystencję.

  • Błyskawicznie się ją robi i jest pyszna;)

  • Domowa pizza na dwa sposoby

    Domowa pizza nie ma sobie równych, uwielbiają ją dzieci i dorośli. Przedstawiamy dwa przepisy - tradycyjny i ekspresowy, które pozwolą wyczarować takie danie w domowym zaciszu.

  • Smak:)

  • Pyszna pizza

    Uwielbiają ją i dorośli, i dzieci. Nic dziwnego - pizza smakuje wspaniale!

  • PIZZA JEST BARDZO DOBRA I SMACZNA POLECAM :)

  • Pizza trochę inaczej

    Pizza z owocami morza, cytryną i cukinią Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj z solą, zrób zagłębienie na środku. Drożdże rozpuść w 1/2 szklanki wody z cukrem. Wlej w zagłębienie, posyp mąką(...)  i papryczki. Dopraw solą i pieprzem, posyp tartą mozzarellą, skrop oliwą. Wstaw pizzę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piecz ok. 15 minut. Przed podaniem posyp rukolą. Pizza po...

  • Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.

Artykuły na temat: pizza z drozdzami
  • "Romantyczna" pizza

    Własnoręcznie przygotowana pizza jest najlepsza, ale jeśli chcesz zaoszczędzić czas, użyj gotowego spodu do pizzy, kupionego w sklepie. Będzie gotowa już w 20 minut.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza z jajkiem

    Domowa pizza z jajkiem idealnie sprawdzi się na śniadanie.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Zrolowana pizza Stromboli

    Szukasz prostego przepisu na oryginalny obiad? Wypróbuj pomysł na zrolowaną pizzę- domownicy będą zachwyceni!

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Pizza z klopsikami

    Pyszne dania, które przyrządzisz na ostatnią chwilę? Proszę bardzo! Oto doskonały pomysł na smaczną przekąskę, która uświetni powitanie Nowego Roku.

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Domowa pizza margherita

    Oregano- nie ma Włocha, który nie miałby go w swojej kuchni. Świetnie dopełnia smak pizzy, dań z pomidorów, makaronów, sosów i sałatek

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....