• Informacje na temat:

    pizza jak układać składniki

Przepisy na temat: pizza jak układać składniki
  • Najlepsze tarty i pizze z warzywami

    ...(cukinie pozostaw ze skórką). Zarówno marchew, jak i cukinie pokrój wzdłuż w cienkie, długie plasterki (najłatwiej zrobisz to obieraczką do ziemniaków).  2. Osączoną ricottę przełóż do miski. Dodaj do niej śmietanę i starty ser. Wbij jajko. Dosyp sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.  3. Ciastem francuskim wylep spód i brzegi formy na tartę. Ponakłuwaj je gęsto widelcem. Na...

  • Dzisiejsza propozycja to nic innego jak pizza zamknięta w formie muffinek;). Pizzowe muffinki to świetna przekąska na ciepło lub na zimno do zabrania ze sobą na wynos. Smakują dobrze także na drugi dzień po przyrządzeniu.

  • Pizza na cieście z cukinii

    ...gładka. Oto nasze podstawowe ciasto do pizzy. Rozkładamy je na blasze, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Grubość ciasta ustalamy według własnego gustu, taką jak lubimy. Pieczemy przez 20

  • Pizza to moje drugie ja. Wiem, że kalorii ma w sobie dużo ale mimo to nie potrafię sobie jej odmówić :) Pyszne, ciągnące się ciasto , z sosem mocno pomidorowym i nutą czosnku a do tego pieczarki , kiełbaska i ser to połączenie warte grzechu :) Nie dobrze..... i znów nabrałam ochotę na pizzę!

  • Mini pizza ze szparagami i bazyliowym pesto z migdałową nutą

    Pojawienie się na straganach zielonych, pełnych witamin szparagów zwiastuje nadejście prawdziwej i jednocześnie bardzo smacznej oraz pełnej witamin wiosny. Ich smakiem możemy cieszyć się zaledwie przed dwa miesiące, dlatego warto wykorzystać ten czas jak najlepiej!

  • Pizza zrobiona przez mojego syna.

  • Włoska polenta w wersji słodko-kwaśnej

    Nie pizza, nie makaron, a polenta - oto, co jeszcze może kojarzyć się z kuchnią włoską. Danie to przygotowuje się z mąki lub kaszki kukurydzianej. Można podać je nie tylko w formie wytrawnej, np. jako dodatek do mięsa, ale i na słodko, np. z lime curd.

  • Prosta a smakuje jak włoska...

  • Tajemnica udanej pizzy

    Sekret udanej pizzy tkwi nie tylko w dobrej jakości składnikach, ale przede wszystkim w cieście. Do tego własnoręcznie zrobiony sos, dodatki w odpowiednich proporcjach oraz... kamień. Po co?

  • Pieczone polędwiczki, które smakują jak pizza:). Są miękkie i rozpływające się w ustach. Doskonale pasują do nich domowe frytki i surówka.

Artykuły na temat: pizza jak układać składniki
  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Światowy Dzień Pizzy w Twojej kuchni z marką WINIARY!

    Pizza to potrawa, której nikomu nie trzeba przedstawiać, ani nie trzeba nikogo do niej zachęcać. Nie każdy jednak wie, że 9 lutego obchodzimy Światowy Dzień Pizzy. Z tej okazji marka WINIARY zachęca do przygotowania bliskim prawdziwej włoskiej uczty. Zainspiruj się poniższymi pomysłami i spróbuj stworzyć wspólnie z rodziną własną, oryginalną pizzę bez wychodzenia z domu!

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Podróże kulinarne: Przystanek winogrona

    W podróżach kulinarnych czas na winogrona. Dla większości z nas to wyłącznie owoce deserowe, jednak zgodnie z tradycjami kuchni śródziemnomorskiej, są one ważnym składnikiem zarówno pikantnych przystawek, jak i dań głównych.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Dzień dziecka w kuchni

    ...pudrem, wymieszać z białkami. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na rozgrzanym oleju. 3. Gotowe placki układać jeden na drugim, przekładając je przygotowanym wcześniej dżemem jagodowym. Dzieci lubią(...) z cukinii Placuszki podawaj z keczupem, sosem tysiąca wysp albo śmietaną. Są też tacy, którzy uwielbiają je z musem jabłkowym. Składniki na 4-6 porcji: 1. Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...