• Informacje na temat:

    pizza domowa tuńczyk

Przepisy na temat: pizza domowa tuńczyk
  • Pyszna domowa pizza

    ...posiekać w piórka, tuńczyka i kukurydzę osączyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, zagnieść, podzielić na 4 porcje. Ciasto rozwałkować na 4 cienkie placki. Każdy posmarować 3 łyżkami sosu pomidorowego, obłożyć tuńczykiem, cebulą i kukurydzą, posypać pieprzem i oregano, wstawić do piekarnika nagrzanego do 250°C na ok. 10 min, aż boki i spody się zrumienią.

  • Bardzo syta z małą ilością składników!

  • Przeważnie ją robię przy "sprzątaniu lodówki",czyli pizza resztkowa.

  • Prosty przepis na pyszną pizzę.

  • Nie ma nic lepszego niż domowa pizza. Dokładnie wiem co zawiera.

  • Domowa pizza - pyszna i z dodatkami można poszaleć. Przepis na dwie duże pizze -34 cm

  • pyszna pizza polecam

  • Pizza na cienkim cieście z ulubionymi składnikami;)

  • Któż z nas nie lubi pizzy? Pizza własnoręcznie wykonana jest nie tylko pysznym i sycącym daniem, ale także powodem do dumy dla każdego miłośnika włoskiej kuchni. ;)

  • W moim domu gości często taka właśnie pizza, na grubym cieście i z takimi dodatkami.

Artykuły na temat: pizza domowa tuńczyk
  • Otwórz puszkę tuńczyka

    ...posiekanym szczypiorkiem i tartym parmezanem. Prosta pizza Składniki na 4 porcje: 40 dag mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 4 dag świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy Na wierzch: po 1 puszce tuńczyka(...)Makaron z suszonymi pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu tagliatelle, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 2 dymki ze szczypiorem...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Wiwat pizza!

    ..., mieszając. Z tuńczykiem Składniki na 4 porcje: 20 dag mąki, sól, pieprz, pół torebki suszonych drożdży, 4 pomidory, 2 cebule, 1 łyżeczka oleju, 2 łyżki kaparów, suszone zioła prowansalskie, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 10 dag koziego twarożku, majeranek do dekoracji Przygotowanie: Mąkę wymieszać z drożdżami, połową łyżeczki soli i 125 ml wody. Rękoma zagnieść gładkie ciasto. Przykryć je...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    ...szczypiorku, 2 ogórki kwaszone. II śniadanie: szklanka koktajlu na bazie kefiru i mrożonych truskawek. Obiad: grillowany tuńczyk, 4 łyżki kaszy gryczanej, 1/2 główki brokułu. Podwieczorek: pieczone(...) w curry, ryżowa sałatka z groszkiem, papryką, pietruszką i oliwą, pomarańcza. Podwieczorek: pomarańcza z cynamonem. Kolacja: mała wegetariańska pizza, pomarańcza. Śniadanie: kawa z mlekiem...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Impreza ze smakiem!

    ...oliwkami.  Jako składniki koreczków sprawdzą się również sery żółte i sery wędzone.  Dla wielbicieli ostrzejszego smaku warto zaserwować papryczki jalapeno nadziewane pastą z tuńczyka z drobno posiekaną cebulą. Jalapeno faszerowane pastą z tuńczyka Składniki: 3 ziemniaki, 1 cebula, puszka tuńczyka w oliwie, 10–12 marynowanych w całości papryczek jalapeno, 4 łyżki majonezu, czarny pieprz...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Nie ma złej publiczności

    ...siedem razy dotknąłeś sytuacji kucharsko-konsumpcyjnych: poranna kawa, pizza, bankiet, kolacja włoska, deser, wino, pizza. To przypadek? - No właśnie! Dziękuję za wyrozumiałość. Ja wierzę w to, że będę(...) o światowym poziomie, gdzie serwowane dania były dziełami sztuki. Niedawno, w słynnym Mesa Grill w Nowym Jorku zjadłem jeden z najlepszych posiłków w moim życiu - tuńczyka marynowanego, z kuskusem...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...