• Informacje na temat:

    pizza dobry przepis na ciasto

Przepisy na temat: pizza dobry przepis na ciasto
  • Mrożona pizza – czy jest zdrowa?

    Wiele osób z braku czasu sięga po gotowe dania, czekające w supermarketowych zamrażarkach. Niestety, mrożona pizza to nie zawsze dobry wybór. Warto czytać jej skład, bo smak ciasta, farszu i sosu(...) przepis na ciasto na pizzę 3 szkl. mąki, 1 opak. suszonych drożdży, 1/2 szkl. oliwy, sól  Zagnieć, dolewając tyle ciepłej wody, by powstało elastyczne ciasto.  Odstaw do wyrośnięcia na 1 godz...

  • Domowa pizza hawajska

    Uwielbiana przez wszystkich, dobra zarówno na słodko, jak i wytrawnie – pizza. Ten wywodzący się z Włoch przysmak jest jednym z najlepiej znanych fast foodów na świecie. Oryginalna to ta na cienkim(...) pizzerii, przygotujecie ją samodzielnie, wykorzystując przepis na tradycyjny, neapolitański spód.

  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    Domowe ciasto na pizzę najlepsze! Pizza wcale nie cieszy się obecnie szczególnie dobrą opinią – uważna jest za niezdrową kaloryczną, naszpikowaną konserwantami, barwnikami i spulchniaczami… Właśnie(...) samodzielnie, zamiast sięgać po gotowce naszpikowane chemią. Użyj prawdziwego sera (najlepiej pasuje mozzarella), wysokiej jakości mięsa, które pochodzi ze sprawdzonego źródła, świeżych warzyw. Przepis na...

  • Doskonały przepis na pizzę

    W studiu "Dzień Dobry TVN" królowała pizza. I to nie tylko w wersji tradycyjnej na drożdżowym cieście. - Pamiętajmy, żeby nastawić piekarnik na maksymalną...

  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    ...wyrośnie i będzie wyjątkowo pulchne. Pozostałe składniki (takie jak jajka, tłuszcz bądź mleko) powinny mieć temperaturę pokojową, o ile przepis nie nakazuje inaczej. Najlepszym przykładem jest kruche ciasto(...) producenta, które pomogą nam określić czas i temperaturę dla takich dań jak pizza, ciasto czy pieczeń – zdradza Agnieszka Pilarczyk, Menedżer Produktu Piekarniki z firmy  Amica . Zawsze dobrze wypieczone...

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    ..., czy jest ona odpowiednia do tworzonej potrawy. Właściwy wybór tego składnika to klucz do kulinarnego sukcesu, sprawiający, że wypieki będą odpowiednio puszyste lub kruche, a ciasto na pierogi(...). Mogą z niej także powstać np. domowe bułeczki. Typ 650 - warto po nią sięgnąć, jeśli chcemy upiec  bułki, ciemne ciasto  - pierniki, lub zrobić zasmażkę. Doskonale sprawdzi się także, jako...

  • Wyzwania diety bezglutenowej

    ...i cukierniczych, w zdecydowanej większości, przeważa mąka pszenna: ciasta drożdżowe, słodkie bułki, pączki czy ciastka. Ale także dania obiadowe, czyli klasyczna pizza włoska, biały makaron pod każdą(...) w piekarniku. ***Zobacz także*** Przepis na bezlugtenową pizzę ze szparagami Sposób przygotowania 1. Mieszankę wyrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dzielimy na pół i formujemy...

Artykuły na temat: pizza dobry przepis na ciasto
  • Ciasto kruche: Przepis podstawowy

    Kruche ciasto jest jednym z najczęściej używanych i zarazem jednym z najłatwiejszych do wykonania.

  • Idealne ciasto na pizzę

    Ilu kucharzy, tyle przepisów na pizzę. Nie warto jednak toczyć o nią bojów. Wystarczy trzymać się kilku reguł, reszta, to już pełna dowolność.

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Magda Gessler: Edukacja kulinarna przynosi efekty

    Choć zdaniem Magdy Gessler mamy jeszcze "zniekształcony smak", a popularne w Polsce pizza i kebab są kulinarną masakrą, Polacy odrabiają lekcję smaku. Ku uciesze restauratorki powstaje coraz więcej miejsc tworzonych przez ludzi o wysokich ambicjach kulinarnych.

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    ...książki kucharskie. Wydaje mi się, że przepisy, które proponujesz, są celowo skonstruowane tak, żeby potrzebne składniki raczej były u nas dostępne. - W Polsce dziś jest tyle dobrych włoskich(...) dobry?" - Dobry albo niedobry - to pewnie zależy (śmiech). W Polsce wciąż używamy sformułowania "włoska pizza", a przecież niemal w każdym regionie przygotowuje się ją inaczej. - W ogóle nie...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...burdeli. Deser miał za zadanie regenerować siły chłopaków. - Opowieść piękna i lubię ją opowiadać, natomiast wiemy, że raczej nieprawdziwa. Wenecja , w której narodził się przepis, leży tak daleko od(...) dużo więcej. Ale kolejne tygodnie, miesiące i w efekcie lata szukania informacji na temat poszczególnych dań, dogrzebywania się historii powstania przepisów pokazały mi, że wiedziałem o nich niewiele...

  • Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu warzyw, ryżu i makaronu

    Możesz użyć jej do gotowania, jako kosmetyku czy nawet lekarstwa! Jeśli wywar ma być bez soli, piszemy o tym w przepisie. Nasza rada: To może być dobra okazja, by ograniczyć sól. 2-3 razy ugotuj ziemniaki, warzywa, makaron czy ryż bez soli, a przywykniesz do nowego smaku. Woda po ziemniakach: - do odkamienienia czajnika - zagotuj ją w czajniku, wylej, wypłucz czajnik (skrobia zadziała jak...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Wiele osób nie przepada za nudą w kuchni, jednak wciąż sięgają po te same dania, nie mogąc znaleźć inspiracji do zmiany. Co zrobić, by znane ci smaki zyskały zupełnie nową odsłonę? Pizza na(...)? Nawet ci najbardziej konserwatywni w swoich kulinarnych poglądach potrafią zakochać się w tym przepisie. Jeśli więc lubisz eksperymentalną kuchnię, musisz koniecznie spróbować tego niezwykłego...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.