• Informacje na temat:

    piwo do golonki

Przepisy na temat: piwo do golonki
  • Golonka w piwie

    Składniki: 4 małe golonki wieprzowe 1/2 l piwa 6 łyżek płynnego miodu majeranek 4 ząbki czosnku słodka czerwona papryka 3 liście laurowe 4 owoce ziela angielskiego 3 owoce(...) i miodu. Odstaw na noc. Obsmaż na oleju z każdej strony. Do gęsiarki lub dużego naczynia żaroodpornego przełóż golonki, pokrojoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca. Całość zalej...

  • Golonkę niepeklowaną piekę brytfannie i podlewam jasnym piwem. Podaję z gotowanymi pyrkami polanymi piwnym sosem, zasmażaną kapustą kiszoną i piwem.

  • Golonka pieczona

    Składniki: 4 małe golonki wieprzowe sól peklowa (20 g na kilogram mięsa) butelka jasnego piwa olej do smażenia 2 łyżki majeranku 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego sól pieprz łyżka cukru łyżka oleju Przygotowanie: 1. Golonki umyj, osusz. Opal je nad gazem. Sól peklową zalej zimną wodą, dodaj połowę przypraw, wymieszaj. Włóż golonki, odstaw do lodówki...

  • Wypróbowany przepis na "Golonki w piwie"

  • Golonka w piwie

    Składniki: - 2 golonki (ok. 1,5 kg), - 1/2 l piwa jasnego, - 3 cebule, - łyżka utłuczonego jałowca, - olej do smażenia, - pieprz, - sól do smaku Przygotowanie: Golonki umyć, osuszyć, natrzeć jałowcem, wymieszanym z solą i pieprzem. Wstawić na noc do lodówki. Cebule pokroić w plasterki i razem z golonkami obsmażyć na oleju, zalać piwem, dusić do miękkości. Podawać z pieczywem. Jedna...

  • Golonka to danie, za którym przepadają moi panowie - mąż i dwaj zięciowe. Dlatego gości na naszym stole przy okazji spotkań rodzinnych.

  • Golonka w piwie

    Składniki: - 2 przednie golonki, - 2 marchewki, - 2 pietruszki, - 1 seler, - 0,5 l jasnego piwa, - 1 kostka rosołowa, - 4 ząbki czosnku, - majeranek, tymianek, pieprz, sól, papryka słodka i ostra, -śmietana, mąka, - ziemniaki, puszka groszku Przygotowanie: Golonki opalić, umyć. Obficie natrzeć sola i pieprzem oraz reszta przypraw. Naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalać...

  • Golonka w piwie

    Składniki na 4 porcje: - 4 małe golonki, - sól do smaku, - pieprz mielony, - papryka mielona, - liść laurowy, - kilka ziarenek ziela angielskiego, - trochę kolendry, - troszkę kminku(...): Mięso umyć, osuszyć. Przyprawy zemleć, natrzeć nimi mięso. Następnie golonki ułożyć ciasno w garnku i odstawić na noc. Warzywa oczyścić, obrać, opłukać, pokroić w paski. Rozgrzać olej na patelni...

  • Smaczny pomysł na "Rumiane golonki indycze pieczone w piwie"

Artykuły na temat: piwo do golonki
  • Golonka po bawarsku

    Przygotowanie: 1. Umyte golonki włóż do garnka. Zalej wodą, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu, obraną 1 cebulę i marchewki. Gotuj ok. 1,5 godziny....

  • Golonka w piwie

    Kiedy na mięsie zacznie tworzyć się chrupiąca skórka, posmaruj golonkę miodem i, polewając od czasu do czasu sosem, dopiecz do przyrumienienia.

  • Golonka w piwie

    ...sosem. Kiedy na mięsie zacznie tworzyć się chrupiąca skórka, posmaruj golonki miodem i, polewając od czasu do czasu sosem, dopiecz do przyrumienienia.

  • Pieczona golonka

    Dodany do potraw miód cudownie wydobywa smak dania i nadaje mu niepowtarzalną, słodką bądź korzenną nutę.

  • Miodowa golonka

    Przygotowanie: Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj na miękko na wolnym ogniu. Wyjmij golonki z garnka i odłóż do schłodzenia. Skórę na golonce posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w temperaturze...

  • Chrupiąca golonka

    Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskiei liście laurowe. Ugotuj na miękko na wolnym ogniu. Wyjmij golonki z garnka i odłóż do schłodzenia. Skórę na golonce posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w temperaturze 180

  • Golonka na zimowy czas

    ...skórą jest bardzo kaloryczna. Najlepsze golonki do ugotowania lub upieczenia powinny ważyć mniej niż 0,5 kg. Marynowanie Nigdy nie używam do marynowania soli peklującej, co zdarza się w niektórych barach. Od razu można to rozpoznać po intensywnie czerwonym kolorze mięsa. Golonki marynuję w przegotowanej wodzie z warzywami pokrojonymi w słupki - pietruszką, selerem, cebulą, z dodatkiem kilku...

  • Jakie piwo do posiłku?

    Złoty napój pasuje nie tylko do golonki... Poznaj zasady łączenia piwa z potrawami.

  • Pieczona golonka w piwie

    Golonki umyj, a następnie skórkę każdej porcji ponacinaj ostrym nożem w kratkę. Natrzyj je solą oraz pieprzem, a także drobno tłuczonymi owocami jałowca...

  • Ostatki: Golonka czy bigos?

    Zgodnie z tradycją karnawał żegnamy suto.