• Informacje na temat:

    pilaw z piekarnika

Przepisy na temat: pilaw z piekarnika
  • Pieczenie z rumianą skórką

    ...zachowaj. Karkówkę włóż do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 1 godziny i 30 minut. W czasie pieczenia mięso kilka razy posmaruj pozostałą marynatą.  3. Podawaj np. z piure(...), oderwij igiełki. Posyp nimi mięso. W brytfance rozgrzej smalec. Szybko obsmaż na nim mięso. Następnie wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 1 godz. i 45 minut. Po 30

Artykuły na temat: pilaw z piekarnika
  • Ziarnko do ziarnka

    .... Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw do piekarnika na 3,5-4 godziny. Podczas duszenia dodaj grzyby enoki, sok z limonki, sos rybny oraz cukier palmowy do smaku. Około 45 minut przed wyjęciem mięsa z piekarnika wymieszaj w garnku ryż z pozostałym mleczkiem kokosowym, dodaj 50 ml zimnej wody i łyżeczkę soli morskiej. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, przykryj, przykręć gaz i gotuj do miękkości...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Księga smaków: Komosa ryżowa

    Jest składnikiem sałatek, dodatkiem do zup, zapiekanek, warzywnych kotlecików. Możesz ją prażyć tak jak ryż czy kaszę i przygotować podobnie jak risotto czy pilaw. Dobrze ugotowana jest lekko chrupiąca i ma subtelny, delikatnie orzechowy smak. Serwujemy ją na ciepło i zimno, w daniach słonych i słodkich. Pulpety Komosę ugotuj i ostudź. Cebulę drobno posiekaj i podpraż na oliwie. Umyte liście...

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...

  • W obronie słodyczy

    .... 2. Wkładamy do piekarnika o temp. 200 st. C na około godzinę. 3. Wystudzone buraki obieramy ze skórki, mielemy do konsystencji kremu, doprawiając do smaku miodem, octem balsamicznym, solą i pieprzem(...) składnikami i lekko skrapiamy octem. Przegrzebki w maśle kurkumowym, pilaw ze szpinakiem I znów, jak w miłości, mamy w ty m daniu rozległą gamę smak ów: uwodzicielską pikantność kurkumy, nie mniej...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Piekielny kurczak

    .... Pod koniec dodaj kapustę pekińską i kiełki. Zalej sosem chili i sosem sojowym. Duś, aż zmięknie kapusta. Podawaj z ryżem. Szybki pilaw Składniki: (4 porcje) 500 g piersi z kurczaka, 2 cebule(...) liść laurowy. Jeszcze raz zamieszaj i gotuj przez 4-5 min. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Potrawę przykryj szczelną pokrywką, wstaw do gorącego piekarnika, który teraz wyłącz. Potrawę pozostaw...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...