• Informacje na temat:

    pikantna pasta z papryki

Przepisy na temat: pikantna pasta z papryki
  • Smakowite pasty kanapkowe z bakaliami

    Pikantna pasta z orzechami Marchewkę ścieramy na tarce o dużych okach (lub za pomocą robota kuchennego). Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem przypraw. Dodajemy(...) doprawiamy w zależności od naszych upodobań.  Słodko – kwaśna pasta z cukinii z suszoną żurawiną Sposób przygotowania Na patelni podsmażamy cebulę oraz pokrojone jabłka. Dodajemy...

  • Papryka w postaci pasty, doskonała do kanapek i wędlin - świetny zamiennik ketchupu. W tej wersji jest mocno pikantna, otulona intensywnym smakiem i aromatem czosnku.

  • Mięsny miszmasz na pikantnie

    Sposób przygotowania: 1. Podgrzej 1 szklankę bulionu,  np. z kostki. Dodaj pastę ajwar, koncentrat i sos sojowy. Zmiksuj. Dopraw przyprawami. Podgrzewaj na małym ogniu. Cebule obierz i pokrój na ósemki. Pieczeń pokrój na kawałki i dodaj z cebulami do bulionu. Duś pod przykryciem. 2. Na patelni rozgrzej łyżeczkę  oleju. Wszystkie papryki umyj  i oczyść z pestek. Pokrój na kawałki. Podsmaż przez...

  • Propozycja na wyrazistą, pikantną w smaku pastę twarogową, przeznaczoną dla miłośników ostrych smaków. Pasta świetnie smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem. Jest doskonała na intensywną w smaku kolację lub na pobudzające ostrością śniadanie.

  • Pikantne szaszłyki

    Dla miłośników ostrych potraw

  • Przepis na tę pastę dostałam od koleżanki. W jej wersji była większa ilość papryczek chili przez co /jak dla nas/ pasta była zbyt pikantna. Pasta idealnie pasuje do kanapek ale również możemy ją dodawać do sosów, zapiekanek czy pizzy.

  • Pasty do kanapek - przepisy

    ...z posiekaną cebulką i ogórkami kiszonymi. Polecam też pastę z twarogu, zielonej papryki i natki. Jajeczna Aby ją przyrządzić, musisz jak najdrobniej posiekać jajka ugotowane na twardo i dodać do nich(...) też dodać kilka suszonych pomidorów osączonych z zalewy). Masę wymieszaj z oliwą z oliwek – dodaj jej tyle, by powstała łatwa do rozsmarowania pasta. Tapenadę przypraw solą, pieprzem i czosnkiem...

  • Doskonale sprawdzi się jako smarowidło na pieczywo, jako sos do pizzy czy dodatek do makaronu.

  • Ostra zupa z kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Filet pokrój na kawałki. Papryki oczyść, marchewkę obierz. Warzywa potnij w słupki. Cebulę obierz, posiekaj.  2. Rozgrzej olej. Smaż na nim pastę curry, aż zacznie pachnieć. Dodaj cebulę i mięso. Smaż 3 min. Wrzuć marchewkę i papryki. Smaż 3 min. Dolej bulion. Gotuj 5-7 min. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj makaron. Posyp...

  • przepis znaleziony przypadkiem trzeba było sprawdzić i warto.

Artykuły na temat: pikantna pasta z papryki
  • Papryka

    ...wydobywa z niej naturalną słodycz i aromat. Co ważne, nie pozbawia papryki cennych witamin i minerałów. Po usunięciu gniazda nasiennego i zdjęciu skórki pieczoną paprykę można podać polaną sosem czy...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Pieczony boczek z ziemniakami i pikantnym czatnejem rabarbarowym z chili

    Prezentujemy znakomity przepis a pyszne danie.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Lahmacun, czyli pizza po turecku

    Pikantna – z mięsem jagnięcym i warzywami.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Domowe pogotowie

    Wielu rzeczy, które masz w domu, możesz użyć nie tylko zgodnie z ich przeznaczeniem. Co zrobić, gdy noż jest za krotki, a trzeba równo przekroić biszkopt i jak wyczyścić buty bez pasty…

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    ...największych zalet należy niska kaloryczność. Najpopularniejsze są kiełki warzyw i zbóż. Ale nie wszystkie można jeść, np. kiełki pomidorów czy papryki są trujące. Najlepiej, gdy będziemy jeść je na surowo...

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...