• Informacje na temat:

    pietruszka pasteryzowana

Przepisy na temat: pietruszka pasteryzowana
  • Domowy keczup

    Samodzielnie przygotowany keczup nie ma sobie równych! Przede wszystkim ze względu na rewelacyjny smak, ale także dlatego, że jest znacznie zdrowszy niż ten ze sklepu – nie zawiera bowiem konserwantów i sztucznych barwników.

  • Dobra kalarepka...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Długa lista sprytnych patentów, dzięki którym z łatwością przygotujesz święta.

  • Paprykę kiszoną możemy przygotować o każdej porze roku i wykorzystać od razu. Natomiast w "sezonie paprykowym" można paprykę zakisić a następnie zapasteryzować co zabezpieczy ją przed psuciem.

  • Witamina C. Łatwo ją stracić

    Od najmłodszych lat, przy każdym spadku odporności, przeziębieniu czy gorączce, sięgamy po witaminę C. Choć ochronna rola witaminy C jest imponująca, jej znaczenie dla organizmu jest znacznie większe, nie tylko dla organizmu dziecka.

  • Ciekawy sposob na podanie pietruszki. Idealne na grilla czy jako dodatek do obiadu.

  • Składniki: 35 dag papryki ostrej (obrać w rękawiczkach), 1/2 kg papryki słodkiej (dowolny kolor), 2 kg pomidorów czerwonych (bez skórki), 1/2 kg cebuli.

  • Papryka pieczona w piekarniku, obrana ze skórki zalana sosem własnym z dodatkiem oleju, octu winnego, soli i cukru, przełożona plastrami czosnku. Dosłownie rozpływa się w ustach:)

  • Lato zamknięte w słoiku

    Lato w pełni. Zmęczeni długą zimą i zdecydowanie za krótką wiosną z niecierpliwością czekamy na pierwsze świeże owoce i warzywa. Korzystamy z dobrodziejstw natury na całego wiedząc, że lato nie potrwa wiecznie i znów przyjdzie nam niecierpliwie wypatrywać wiosny.

  • Rewelacyjna sałatka z pieczarek, papryki, cebuli, marchwi i ogórków kiszonych w słodko-kwaśnej zalewie. Doskonała jako dodatek do obiadów lub składnik sałatek warzywnych.

Artykuły na temat: pietruszka pasteryzowana
  • Żywe soki - zdrowe i pyszne

    ​Sklepowe półki wprost uginają się od różnego rodzaju soków. Jedne są w kartonach, inne w butelkach. Jedne mętne, z miąższem, inne klarowne. Pasteryzowane, odtworzone z zagęszczonego soku lub świeżo wyciskane, jednodniowe. Jak w tym gąszczu produktów wybrać te najlepsze, najwartościowsze i czy w ogóle mają one pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Czy w ogóle warto je pić?

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Zrób sama domową wegetę

    ​Kupne mieszanki oprócz suszonej włoszczyzny zawierają glutaminian sodu, skrobię kukurydzianą i cukier. Zdrowsza będzie wersja przygotowana w domu.

  • W dniu 9.12.2010 zakończył się Konkurs Puzzle. Fragment zdjęcia przedstawiony na Puzzlu to przepis Słodka pietruszka autorstwa Granity Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń, za które serdecznie dziękujemy jury wyłoniło zwycięzców. Nagrody powędrują do: karlitka Kajojka monia79 Hanix1984 Gratulujemy! Kolejny konkurs już wkrótce. Pozdrawiamy :) Redakcja Smaker.pl

  • Witamina C. Potrzebujemy jej latem?

    Witamina C jest nam potrzebna cały czas, bo organizm człowieka jej nie wytwarza. Musimy dostarczać ją z zewnątrz, jednak latem łatwiej o nią w diecie.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Gdy oczy pieką

    Skąpa produkcja łez, za dużo słońca, za mało beta-karotenu w diecie - to najczęstsze przyczyny pieczenia oczu. Kłopotom może towarzyszyć zaczerwienienie i łzawienie, co niekiedy sygnalizuje zapalenie spojówek lub brzegów powiek. Jest wiele ziół, które doskonale wpływają na oczy, nawilżają, zmniejszają podrażnienia i łagodzą dolegliwości.

  • Wyłoniliśmy laureata konkursu, do którego powędruje znakomity robot kuchenny marki Kenwood. Uczestnicy konkursu mogli wybrać jedno z 70 dań zaproponowanych w e-booku Przepisy Matki Natury. Jesteście ciekawi jaki przepis wybrał laureat i dlaczego właśnie ten? Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń, za które ogromnie dziękujemy wyłoniliśmy zwycięzcę, a został nim Pan Roger Kołomłocki z Poznania. Oto jak wygląda jego interpretacja przepisu na brukselkę z kurczakiem po prowansalsku i...

  • Trzy proste nawyki na wzmocnienie odporności

    O zdrowie należy dbać cały rok, ale w okresie jesienno-zimowym jesteśmy szczególnie narażeni na infekcje i przeziębienia. Dlatego warto podjąć wyzwanie i zadbać o proste nawyki, które w naturalny sposób pozwolą na wzmocnienie odporności organizmu. Te trzy proste kroki zwiększą szansę na pełne korzystanie z uroków jesieni i nadchodzącej zimy.

  • Tymi przepisami zaskoczysz bliskich. Doskonale sprawdzą się, jako propozycja na weekendowy obiad. Zupa cytrynowa z czarnymi oliwkami Składniki: około 0.5 kg mięsa wołowego 2 laski kiełbasy śląskiej z kurczaka marki Konspol 20 dag boczku wędzonego w kawałku 2 marchewki 1 pietruszka (razem z natką) 1 cebula 1 mały seler 2 średnie ogórki kiszone 1 ziemniak 1 mała papryczka chili 1 cytryna opakowanie czarnych oliwek 1 papryka czerwona 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka kwaśnej śmietany 2...