• Informacje na temat:

    pietruszka mrożona

Przepisy na temat: pietruszka mrożona
  • Śledzie z pietruszką

    Danie serwuj np. ze świeżym białym pieczywem lub z ziemniakami. Śledzie będą znakomicie smakowały zarówno z ziemniakami pieczonymi (w większych kawałkach, np. w folii aluminiowej lub w talarkach na blasze), lub z ziemniakami gotowanymi tradycyjnie (z wody) lub ugotowanymi na parze.

  • Natka jest zamrożona w takich foremkach w kształcie ziaren kawy

  • Susz i już!

    ...warzywnego suszu na wywar. Warzywa, takie jak marchew, pietruszka i seler korzeniowy drobno siekamy i suszymy. Później ten warzywny miks wrzucamy do zupy wraz z przyprawami - instruuje Bareła. Warto suszyć...

  • Ciekawy sposob na podanie pietruszki. Idealne na grilla czy jako dodatek do obiadu.

  • Gulasz rybny

    Ta potrawka nabierze wspaniałego aromatu, jeśli doprawimy ją mieloną wędzoną papryką. Ci, którzy lubią orientalne smaki, mogą natkę pietruszki zastąpić świeżą kolendrą.

  • Świetne na przekąskę

  • Zapiekanka rybna

    Łączny czas: 1 godzina 10 minut Składniki: 1 pęczek świeżej natki pietruszki 1,2 l mleka 3,2% ¼ średniej cebuli, obranej 1 świeży liść laurowy ...

  • Coś dla miłośników kawy ;) Na upalne dni idealna jest kawa mrożona, która świetnie orzeźwi i da kopa energetycznego. :) Zapraszam!

  • Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

    Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj smakowych maseł i past kanapkowych. To prosty trik na wprowadzenie w codzienne menu nowych smaków. Potrzebujesz kilku podstawowych składników i szczypty aromatycznych ziół: koperku, czosnku, bazylii, natkę pietruszki. Pomysłów na niebanalne smarowidła jest całe mnóstwo. Inspiracji poszukaj u eksperta programu „Kulinarnie Mocni”, Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Tak, jak edukatorom Banków Żywności, podpowiada, jak...

  • W czasie upałów nikt nie tęskni za zwykłą kawą. Za to mrożona i owszem cieszy się powodzeniem. Polecam mój przepis.

Artykuły na temat: pietruszka mrożona
  • Nie bój się mrozić

    Choć mogłoby się wydawać, że przechowywać w zamrażarce można wszystkie owoce i warzywa niestety tak nie jest. Nie wszystkie z nich można zamrażać. Z pewnością do zamrażania nie nadaje się sałata i rzodkiewka. Poniżej przedstawiamy te produkty, które mrozimy najczęściej i po rozmrożeniu nadają się do spożycia.

  • Zapiekanka pod serową pierzynką

    Sezon na grzyby jest zawsze, a wybór masz wielki: pieczarki, boczniaki, mrożone kurki... Aż żal się nie objadać!

  • Zielone puree z groszku chroni przed osteoporozą

    Warzywo to jest nie tylko bardzo smaczne. Zarówno groszek świeżo zebrany, jak i mrożony jest ważnym sprzymierzeńcem zdrowia.

  • Razowe kanapki z jajecznicą i kurkami

    1. Natkę pietruszki i szczypiorek opłukać, osuszyć, bardzo drobno pokroić. Mrożone kurki przełożyć do miski, zalać dużą ilością wrzącej wody, po 2-3 minutach...

  • David Lebovitz: "Lody. Domowa manufaktura"

    Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów - Davida Lebovitza.

  • Muffiny jajeczne

    Możesz do nich dodać wiele różnych składników: paprykę, suszone pomidory, oliwki, a nawet rybę wędzoną. Świetnie będą również smakowały z dodatkiem posiekanego szczypiorku, bazylii oraz natki pietruszki.

  • Lato w... zamrażarce czy w słoiku?

    Koniec lata to czas, kiedy warto pomyśleć o przechowaniu sezonowych warzyw i owoców na jesień czy zimę. Jednym ze sposobów jest mrożenie - np. zieleniny; innym kiszenie - np. buraków; czy konserwowanie w słoikach - np. w postaci dżemów owocowych.

  • Mrożonki - tak czy nie?

    Mrożenie uchodzi za najlepszy sposób utrwalania żywności i pozwala na bardzo długie przechowywanie. Na pewno lepiej spożywać owoce, które zostały zamrożone w sezonie niż kupować zimą truskawki napakowane nieobojętnymi dla zdrowia substancjami chemicznymi.

  • Nowalijki mogą być groźne. Sprawdź, co zawierają!

    Wiosenny detoks nie musi oznaczać rygorystycznej diety. Wystarczy zastąpić kawę i herbatę wodą, a do codziennego jadłospisu wprowadzić posiłki bogate w witaminy i substancje mineralne. Codziennie należy jeść zwłaszcza takie warzywa, jak papryka, natka pietruszki, kalafior, szpinak, marchew i sałata. Lekarze radzą jednak, by nowalijki wprowadzać stopniowo, nie rezygnując zbyt szybko z warzyw mrożonych. Młode jarzyny mogą bowiem zawierać duże ilości szkodliwych pierwiastków pochodzących ze...

  • Fasolka po myśliwsku

    Składniki Mrożona zupa fasolowa - 1 opakowanie, 200 g kiełbasy, 100 g szynki wędzonej, 1 puszka pomidorów krojonych, 20 g grzybów suszonych, 1 kieliszek czerwonego wina, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka musztardy, liść laurowy, pieprz ziołowy, majeranek, 1/2 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki. Przygotowanie Suszone grzyby namocz w małej ilości wody...

Zdjęcia na temat: pietruszka mrożona
Wideo na temat: pietruszka mrożona
  • Sposób na wiosenny detoks: zamiast diety eliminacyjnej więcej wody i świeżych warzyw

    Wiosenny detoks nie musi oznaczać rygorystycznej diety. Wystarczy zastąpić kawę i herbatę wodą, a do codziennego jadłospisu wprowadzić posiłki bogate w witaminy i substancje mineralne. Codziennie należy jeść zwłaszcza takie warzywa, jak papryka, natka pietruszki, kalafior, szpinak, marchew i sałata. Lekarze radzą jednak, by nowalijki wprowadzać stopniowo, nie rezygnując zbyt szybko z warzyw mrożonych. Młode jarzyny mogą bowiem zawierać duże ilości szkodliwych pierwiastków pochodzących ze...