• Informacje na temat:

    piersi z piekarnika

Przepisy na temat: piersi z piekarnika
  • Szaszłyki z piekarnika

    Sprawdzony przepis na pyszne danie prosto z piekarnika. Równie smaczne jak z grilla, a o wiele mniej kłopotliwe do przygotowania. Podaj na obiad lub kolację - rodzina będzie zachwycona.

  • Zimowy obiad z piekarnika

    Sposób przygotowania Piersi opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na 2 łyżkach oleju, zdejmij z patelni. Wrzuć pokrojoną kiełbasę, przesmaż i również zdejmij z patelni. Wlej...

  • Piersi kacze na słodko

    Składniki: 2 piersi kaczki ze skórą czosnek granulowany majeranek sól, pieprz 2 gałązki świeżego rozmarynu 4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 2 kulki jałowca olej Sos: 150 ml słodkiego czerwonego wina kostek gorzkiej czekolady po 2 łyżki miodu i masła 2 anyże laska cynamonu 1/4 startej skórki pomarańczy 3 łyżki mrożonych wiśni Przygotowanie: 1. Skórę piersi...

  • Zapiekane piersi kurczaka

    ...● 60 dag piersi kurczaka ● 50 dag pieczarek ● 6 łyżek masła ● 10 dag mrożonej karotki ● 10 dag mrożonego groszku ● łyżeczka soli ● łyżeczka mielonej...

  • Składniki: piersi z kurczaka, majonez, por, ser żółty...

  • Kurczak z warzywami

    Świąteczny obiad z piekarnika...

  • Pierś kurczaka z chimichurri

    Upieczone piersi kurczaka są zdrowe, smaczne, ale… nieco nudne. Jednak dobrze dobrane dodatki zmienią to danie w poezję. Tak działa np. sos chimichurri.

  • Zapiekanka Kętrzyńska z Szynką Kruchą

    Filety z piersi kurczaka myjemy, gotujemy w niewielkiej ilości wody z włoszczyzną.

  • Kurczak na letni obiad

    Tajskie przyprawy, świeże zioła i śródziemnomorskie warzywa, a do tego piersi, pałki lub udka i... pyszne wakacyjne danie gotowe!

  • Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

    ...„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana, mniejszą popularnością cieszy się natomiast sama gęsina. Przypadające 11 listopada wspomnienie biskupa z Tours to pretekst, by przyjrzeć się bliżej temu mięsu i poznać jego smak. Listopad to idealny czas na gęsinę!

Artykuły na temat: piersi z piekarnika
  • Piersi z kaczki ze śliwkami

    ...pięć smaków i musztardę.  2. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Skórę na piersiach kaczki natnij, aby wytopić tłuszcz. Natrzyj ją solą morską i pieprzem. Na patelnię wlej olej, połóż piersi skórą do dołu. Smaż, aż skóra będzie złocistobrązowa. Przewróć i smaż 3 minuty. Wstaw do piekarnika na 5-6 minut.  3. Wydryluj śliwki. Rozgrzej na patelni olej. Ułóż je miąższem do spodu i smaż 2 minuty. 4. Na talerzu...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Gęś wolno pieczona

    Ta metoda polega na długim pieczeniu w niskiej temperaturze, a następnie na gwałtownym zrumienieniu. Gęś najlepiej więc włożyć do piekarnika rano, by zdążyła się upiec na obiad.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi...

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...

  • Sen o babuli

    Wkładałam pasztet do piekarnika, gdy usłyszałam dzwonek do drzwi.

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...

  • ...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...