• Informacje na temat:

    piersi z kurczaka z camembert

Przepisy na temat: piersi z kurczaka z camembert
  • Aromatyczne zupy dyniowe

    ...5 dag sera camembert garść pestek dyni 25 dag marchewek 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1/2 pęczka natki pietruszki 5 dag startego żółtego sera 100 ml oliwy 6 łyżek oleju dyniowego 2-3 łyżki octu winnego sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1. Na chipsy: schłodzony camembert zetrzyj na grube wiórki, wymieszaj z 1/3 pestek dyni. Blachę...

Artykuły na temat: piersi z kurczaka z camembert
  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    ...limonki i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp(...) moczowych, kamicy nerkowej, miażdżycy i chorobach reumatycznych. Ser camembert jest źródłem dużej ilości wartościowego białka zwierzęcego, a także wielu witamin. Wśród nich znajdziemy m.in. witaminę...

  • Złote piersi po królewsku

    Piersi przekrawam wzdłuż, robiąc kieszonki, i delikatnie zbijam tłuczkiem. Im bardziej spłaszczone będzie mięso, tym szybciej się usmaży, a jest to bardzo istotne, ponieważ panierka z płatków jest cienka i szybko nabiera złotego koloru. Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka. Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki z warzyw. Przyprawione w umiejętny sposób wręcz przewyższają smakiem mięsne odpowiedniki! Boeuf Strogonow i flaczki można przyrządzić również z boczniaków, a kurczaka w szaszłykach zastąpić tofu...

  • Z serem pleśniowym

    Pleśniowe na gorąco - dobre rady Sos z camemberta Na bazie sera camembert można przyrządzić wyśmienity sos do grillowanych (pieczonych w folii) ryb i piersi kurczaka. Do rondla z grubym dnem wlać 5 łyżek mleka, doprowadzić do wrzenia. Wlać 150 ml śmietany typu cremefine. Podgrzewać na wolnym ogniu, by się nie zwarzyła. Dodać 120 g drobno pokrojonego sera camembert (naturalnego lub z pieprzem...