• Informacje na temat:

    piersi z kaczki z zurawina

Przepisy na temat: piersi z kaczki z zurawina
  • Uroczysty obiad

    ...piersiami. Przykryj naczynie i piecz 100 minut. W połowie czasu obłóż ją resztą cytrusów. Przed podaniem tuszkę udekoruj czerwonym pieprzem, kolendrą i skórką z mandarynki. Tartaletki...

  • Pyszne danie miesne, do tego koniecznie "kluski slaskie wg Ewy" :-)) i czerwona kapustka zasmazana. jest troche z tym pracy, ale na pewno warto potem delektowac sie dobrym jedzeniem

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    .... Wymieszaj. Podawaj surówkę do ryby. Kaczka z jabłkami Wierzch roladek będzie i żurawiną Sposób przygotowania 1. Piersi kaczki posmaruj roztopionym masłem. Przypraw solą, majerankiem(...). Wylej na ciasto i piecz 45 minut w temp. 180 st. C.   Kurczak w boczku 1. Umyte i podzielone piersi kurczaka natrzyj olejem, solą, słodką papryką w proszku i czosnkiem granulowanym. Natnij...

  • Proste, pyszne i wykwintne danie. Polecam każdemu!

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów(...), - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron po 10 - 12 minut. Szalotki i grzyby smażyć na maśle ok. 5 minut. Doprawić solą...

  • Świetne połączenie kaczki z cykorią w soku pomarańczowym.

  • Mam dziś dla was przepis na gulasz z piersi kaczki, już wiecie że mam swojskie i długo się je przygotowuje ale szczerze mówiąc wiem co jem. Czasochłonne jest bardzo ale smak jest tak pyszny że nie potrafię wam go opisać przez komputer. No nic po prostu podam przepis a wy sami stwierdzicie czy dobre, dodam tylko że z kupnego mięsa na pewno krócej się przygotowuje taki gulasz.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z marynowanych piersi kaczki"

  • Danie z kuchni polskiej. Sprawdzone połączenie mięsa kaczki z gruszką.

  • Sprawdzony przepis na "Piersi z kaczki w cieście"

Artykuły na temat: piersi z kaczki z zurawina
  • Soczysta pierś kaczki

    ...). Pierś kaczki jest sprzedawana ze skórą na podszewce z tłuszczu i to właśnie tę część powinniśmy po umyciu piersi przekroić kilkakrotnie na krzyż. Przyprawioną pierś kładziemy na mocno grzanej suchej patelni skórą do dołu. Wówczas tłuszcz szybko się wytopi i będzie nam służył do smażenia mięsnej części i do przyrządzania sosu.  Z owocami Do piersi kaczki pasują cytrusowe sosy, a także borówki...

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Jak upiec kaczkę?

    ..., sos sojowy, sosy chińskie z serii Blue Dragon, kolendra, trawa cytrynowa. Sosem (lub mieszanką) natrzyj piersi kaczki na noc, a potem wstaw je do naczynia żaroodpornego i piecz przez ok. godzinę. W trakcie pieczenia łyżką odlej wytopiony tłuszcz. Z owocową nutą Dobrym pomysłem jest upieczenie piersi kaczki w rękawie. W połowie pieczenia dorzuć do mięsa morele, suszone śliwki, jabłka...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) razy w tygodniu. Inaczej jest w przypadku gęsi i kaczki. To drób tłusty i dość ciężkostrawny, więc lepiej serwować go dzieciom dopiero po 2. urodzinach. Kurczak i indyk na co dzień...

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...

  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) razy w tygodniu. Inaczej jest w przypadku gęsi i kaczki. To drób tłusty i dość ciężkostrawny, więc lepiej serwować go dzieciom dopiero po 2. urodzinach. Kurczak i indyk na co dzień...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Pasztet niejedno ma imię

    ...mocniejsze chrzanowe, serowe i pieprzowe, a kończąc na słodkich sosach majonezowych. W staropolskiej kuchni jako dodatek do pasztetów popularne były sosy cebulowe oraz beszamelowe. Pasztet z piersi kaczki Składniki: 40 dag filetów z kaczki, 50 dag wątróbki drobiowej, 20 dag słoniny, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz. Marynata: 1/2 szklanki porto, kieliszek winiaku, starta skórka i sok z pomarańczy...

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...