• Informacje na temat:

    piersi z kaczki z patelni

Przepisy na temat: piersi z kaczki z patelni
  • Kaczka w miodzie

    Piersi kaczki ze skórą zanurzamy w naczyniu, do którego wcześniej wciskamy sok z połówki pomarańczy i dodajemy trzy łyżki miodu. Mięso przyprawiamy dodatkowo tym, "co nam w duszy gra" i odstawiamy na dzień do lodówki. Po wyjęciu z lodówki piersi podsmażamy na patelni i zamykamy na pół godziny w piekarniku z temperaturą 180 st. W międzyczasie gotujemy w garnku marchew pokrojoną na grube plastry...

  • Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    ...rozgrzej masło i wrzuć przekrojoną na pół papryczkę chilli. Podsmaż, następnie dodaj komosę, skórkę z cytryny, bulion. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. 3. Na suchej patelni podsmaż z obu stron piersi(...) w drobne paseczki i dodaj do komosy. Tuż przed podaniem wrzuć posiekaną świeżą miętę. 5 Podawaj piersi kaczki pokrojone w plastry, na komosie z cytryną i mango.

  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...z wierzchu białą substancję, odlej masło do słoiczka, pozostawiając na dnie białe resztki. 3. Przed pieczeniem i duszeniem udek czy piersi natnij ich skórę, połóż na patelni skórą do dołu i smaż na dużym(...)1. Tuszę z kaczki warto zapeklować na dzień przed przygotowaniem dania. Wieczorem natrzyj ją solą, majerankiem i czosnkiem. Odłóż na dno lodówki. Dzięki temu mięso będzie kruche i aromatyczne...

  • Kaczka na cztery sposoby

    .... Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki(...). miodem. Rozgrzej grill na średnią temperaturę. Połóż piersi na rożnie skórką do góry, grilluj ok. 5 min. Potem obróć skórką w dół i grilluj kolejne 5 min - aż skórka się zrumieni. 2. Zdejmij mięso...

  • Piersi kaczki z kaszą jaglaną i granatem

    Sposób przygotowania 1. Kaczkę umyj, osusz, natnij skórę w kratkę, natrzyj solą i pieprzem. Przełóż na zimną patelnię, najlepiej o grubym dnie. Smaż około 15 minut, by wytopić tłuszcz. Przewróć na(...) wodzie. Gotuj 15 minut w 2,5 szklankach osolonej wody. Wsyp cukier, cynamon i imbir. Wymieszaj. Podawaj piersi z kaszą, posyp pestkami granatu. 

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    ...postępujemy następująco: "Umyte i osuszone piersi z kaczki solimy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i nakłuwamy gałązkami rozmarynu. Pozostawiamy na 2 godziny w lodówce pod przykryciem. Wyjmujemy z lodówki i nacinamy pierś po stronie ze skórą (wykonujemy delikatne nacięcia na krzyż). Klarowane masło roztapiamy na patelni i smażymy kaczkę, zaczynając od strony z tłuszczem. Piersi smażymy...

  • Pierś kaczki w glazurze miodowo-lukrecjowej

    Składniki: 4 piersi kaczki pęczek botwinki 60 g imbiru 60 g soli morskiej gruboziarnistej 60 g cukru 200 ml oliwy z oliwek 50 ml miodu 40 ml sos ostrygowego łyżeczka(...). Pierś kaczki wyjmij z marynaty, opłucz dokładnie pod zimną wodą i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Układaj od strony skóry na zimną patelnię i włącz średni ogień. Smaż na złoty kolor z każdej...

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    .... Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą(...)Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki...

  • ...80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; sok z 1 cytryny; odrobina tymianku; sól, pieprz; do dekoracji - zielona sałata.

  • Pierś z kaczki z salsą śliwkową i ryżem z orzeszkami

    Składniki: 2 cebule pół papryczki chili 400 g śliwek 1 łyżka brązowego cukru 75 g octu balsamicznego sól, pieprz 2 piersi z kaczki 3-4 łyżki oleju kawałek imbiru (ok. 1 cm) 2 ząbki(...), chili pokroić w cienkie krążki. Wszystko wymieszać z brązowym cukrem i octem. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut.  Mięso umyć, osuszyć skórkę ponacinać w odstępach ok. 1 cm. Na patelni...

Artykuły na temat: piersi z kaczki z patelni
  • Piersi z kaczki ze śliwkami

    ...pięć smaków i musztardę.  2. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Skórę na piersiach kaczki natnij, aby wytopić tłuszcz. Natrzyj ją solą morską i pieprzem. Na patelnię wlej olej, połóż piersi skórą do dołu. Smaż, aż skóra będzie złocistobrązowa. Przewróć i smaż 3 minuty. Wstaw do piekarnika na 5-6 minut.  3. Wydryluj śliwki. Rozgrzej na patelni olej. Ułóż je miąższem do spodu i smaż 2 minuty. 4. Na talerzu...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Kaczka z porzeczkami

    Mięso umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc. Piersi ułóż na zimnej patelni (skórą do dołu). Smaż, zwiększając ogień przez 6-8 min, aż większość tłuszczu się wytopi, a skórka stanie się brązowa. Odwróć i smaż jeszcze 5-6 minut. Piersi przełóż do żaroodpornego naczynia, piecz 6-8 min w temp. 190°C. Do rondelka wlej...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Pierś kaczki z soczewicą

    Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około(...) rozcinamy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i selera obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Chili, cebulę i seler szklimy w wywarze z piersi kaczki, około 5 minut na...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    ...1. Piersi z kaczki natnij w kratkę od strony tłuszczu i dopraw solą. Przełóż na zimną patelnię tłuszczem do dołu i smaż na średnim ogniu 6-7 minut, następnie odwróć i smaż kolejne 6-7 minut. Przełóż(...) do 180°C piekarniku przez kilka minut. Wyciągnij z piekarnika. 3. Nie myj patelni po smażeniu kaczki. Zbierz tłuszcz z górnej części i zostaw skarmelizowane soki. Podgrzej patelnię i wlej miód...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...