• Informacje na temat:

    piersi z indyka faszerowane

Przepisy na temat: piersi z indyka faszerowane
  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Rolada faszerowana

    Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, - 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, - 40 dag twarożku, - śmietankowego kremowego, - sól, biały pieprz (z młynka), - 3-4 łyżki oliwy. Przygotowanie: 1. Zagotować w garnku osoloną wodę. Do wrzątku włożyć marchewkę z groszkiem, gotować 5-8 minut...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st(...) kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów...

  • Przysmaki z wielkanocnego stołu

    ...faszerowane jajka, żurek czy pasztet, które w większości domów królują wtedy na świątecznych stołach, niespecjalnie nadają się dla małych dzieci. - Rzeczywiście, potrawy te, przygotowane w tradycyjny(...) smyka. Jajka faszerowane Jajko to główny bohater wielkanocnego stołu. W czasie świąt zwykle zajadamy się jajkami faszerowanymi ciężkostrawnymi pastami z dodatkiem majonezu lub polanymi majonezem...

  • Wielkanocne przysmaki

    ...z paszą czy wodą i zgromadzonych w wątrobie. Jednak domowego pasztetu maluch może skosztować. Najlepiej zrobić go z chudego mięsa dobrej jakości (np. z królika, z piersi kurczaka czy indyka(...)W każdym domu świąteczne menu wygląda nieco inaczej, jednak faszerowane jajka, żurek czy pasztet pojawią się na większości stołów. Aby brzdąc mógł poznać ich smak - wystarczy je dostosować do wymagań...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag(...) Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, 40 dag twarożku...

Artykuły na temat: piersi z indyka faszerowane
  • Indyk z nadzieniem warzywnym

    Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pieczeni. Proponujemy prawdziwie świąteczny sposób na faszerowanego indyka.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    Pieczony indyk to elegancka, smaczna, a jednocześnie zdrowa i niskokaloryczna potrawa. Nadaje się na uroczyste okazje i jest znakomitym pomysłem na główne danie na wielkanocnym stole. Jak wybrać, przygotować i przyrządzić pieczonego indyka?

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz(...) 6 porcji: 1 czerstwa bułka (kajzerka),1 kg filetu z piersi indyka,3 cebule,1 pęczek natki pietruszki, 20 dag owczego sera,1 jajko, sól, pieprz,50 dag truskawek, 6 gałązek tymianku, 3 łyżki białego octu...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st(...) kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Szybki sposób na wyjątkowe danie

    Drób jest najbezpieczniejszym do zaserwowania gościom mięsem, bo zdecydowana większość go jada. Inaczej wygląda sytuacja z mięsem czerwonym czy wieprzowiną. Sprawdź, jak w prosty sposób elegancko go podać.  Składniki: 3-5 piersi z kurczaka lub indyka 2 garści świeżego szpinaku 1 garść startego sera mozzarella 2 łyżki ricotta (biały serek) sól pieprz czosnek czerwona papryka...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...