• Informacje na temat:

    piersi kurczaka z żurawiną grillowane

Przepisy na temat: piersi kurczaka z żurawiną grillowane
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie

  • Jesienna sałatka z quinoa

    ..., wylewamy na składniki suche. Wszystko razem mieszamy i sałatka gotowa. Sałatka jest doskonała jako dodatek do mięs, np. grillowanego kurczaka. W tej sposób możemy przygotować oryginalnie smakujący(...) pełnowartościowy posiłek dla dziecka, m.in. na etapie odstawiania od piersi. Poniżej znajdziecie przepis z jej użyciem. Co potrzebujemy? Składniki suche: 1 szklanka surowych nasion quinoa 2 szklanki...

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowane piersi"

  • Wypróbowany przepis na "Piersi z żurawiną"

  • Przepis wart wypróbowania: "Grillowane piersi kurczaka z wędzonym serem"

  • Smaczny pomysł na "Grillowane piersi z pomidorami"

  • Placki z kurczaka z kalafiorem, porem i żurawiną - bardzo syte danie. Zwane są także siekanymi. Z podanych składników wyszło ok. 20 średnich placuszków.

  • Sprawdzony przepis na "Grillowane szaszłyki"

  • piersi kurczaka w mojej wersji smaczne i uwielbiane przez dzieci :)

Artykuły na temat: piersi kurczaka z żurawiną grillowane
  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    ...limonki i miętą.  Dania z grilla. Co wybierać, a czego unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...do dań mięsnych. Marchew : Polecana jest, by obniżyć poziom estrogenu, bo zawiera m.in. witaminy z grupy B. Zbyt wysoki poziom hormonu pobudza wzrost guzów, m.in. w piersiach. To ważne dla kobiet, których w rodzinie były przypadki raka piersi lub mają łagodne guzy. Wystarczy jedna marchew dziennie. Najlepiej na surowo. Możesz też wypić sok z marchewki z dodatkiem jabłka i buraka. Jabłka...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...papierem do pieczenia lub do żaroodpornego naczynia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj przez 40-45 minut. Zupa brokułowa ● cebula ● pół piersi kurczaka ● korzeń pietruszki ● 250 g brokuł(...) kanapka ● pełnoziarnista bułka ● 2 liście sałaty lodowej ● 2 plastry wędliny drobiowej ● kilka plasterków zielonego ogórka ● 2 plastry grillowanej cukinii Na jednej kromce pieczywa ułóż warstwami...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Z serem pleśniowym

    Pleśniowe na gorąco - dobre rady Sos z camemberta Na bazie sera camembert można przyrządzić wyśmienity sos do grillowanych (pieczonych w folii) ryb i piersi kurczaka. Do rondla z grubym dnem wlać 5 łyżek mleka, doprowadzić do wrzenia. Wlać 150 ml śmietany typu cremefine. Podgrzewać na wolnym ogniu, by się nie zwarzyła. Dodać 120 g drobno pokrojonego sera camembert (naturalnego lub z pieprzem...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....