• Informacje na temat:

    pierś zawijana z warzywami

Przepisy na temat: pierś zawijana z warzywami
  • Zawijana pierś

    ...przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz około 30 minut w temp. 180°C. W połowie pieczenia obróć na drugą stronę. Podawaj z warzywami. 

  • Kocham kruche ciasta, a ten przepis to wyraz mojej miłości.

  • Piersi Kurczaka Zagrodowego nadziewane bobem, zawijane w boczku

    ...krojenia układamy po 5 plastrów boczku tak by lekko nachodziły na siebie, układamy na nich pierś i zawijamy w boczek. Tak samo postępujemy z drugą piersią. Układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia...

  • Uwielbiam smak pieczonego boczku,a z dodatkiem śliwki smak jest super. Smaczna i szybka przekąska.

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Rolanda z kurczaka czy pierś z bażanta? Proponujemy sprawdzone przepisy, które zachwycą twoich gości!

  • Sycące, smaczne danie. Alternatywa dla ziemniaków na obiad.

  • Baba Ghanoush - wyjątkowy smak pasty z bakłażana

    .... Tortilla z kurczakiem i pastą z bakłażana Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pasty z bakłażana (np. Baba Ghanoush marki Jasmeen) gotowe placki tortilli 2 pomidory 1 cebula tarty parmezan sałata lodowa 1 papryka  sól i pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka...

  • Dziś mam dla Was, coś z jednego gara :) No może z jednego naczynia :) Bardzo smaczne danie, które przygotujecie dość szybko. Użyłam młodych warzyw, bo akurat jest ich teraz pod dostatkiem. Piekłam 70 minut, ale polecam sprawdzić miękkość warzyw. Jeśli będą za twarde, to trzeba wydłużyć czas pieczenia. U mnie tylko brokuły, były półtwarde, ponieważ dałam surowe, ale możecie je, przed pieczeniem na 2-3 minuty włożyć do wrzątku.

  • Proste dania na cały tydzień

    ...2 szklanki wody z dodatkiem soli i masła. Odstaw. Pierś kurczaka, paprykę, marchewkę i miąższ bakłażana pokrój w kostkę, usmaż.  2. Wydrążone bakłażany wypełnij farszem. Do środka włóż kaszę...

  • Danie jednogarnkowe.

Artykuły na temat: pierś zawijana z warzywami
  • Pierś kaczki z soczewicą

    Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około 10 minut, aż się zrumieni. Następnie odwracamy i smażymy kolejne 5 minut. Jeszcze raz odwracamy i bez przykrycia 2-3 minuty mocno rumienimy. Zawijamy pierś w folię aluminiową. Papryczkę chili...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Proste i zdrowe przekąski na podróż

    ...się na sytuację, w której obiad trzeba będzie zapewnić sobie we własnym zakresie. Przygotuj w domu lekki posiłek gotowany na parze - pierś z kurczaka z marchewką, korzeniem pietruszki, brokułami...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Naturalne domowe leki według starych receptur

    ...po filiżance. Tymianek działa rozkurczowo. • Pachnące olejki: wymieszaj 40 kropli olejku kamforowego i po 2 krople olejków rozmarynowego oraz eukaliptusowego. Mieszanką nacieraj pierś i plecy...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF/Picsel Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć...