• Informacje na temat:

    pierś zapiekana w pomidorach mozzarelli

Przepisy na temat: pierś zapiekana w pomidorach mozzarelli
  • Pierś kurczaka z pomidorami

    Kurczaka można przygotować na wiele sposobów, dzięki czemu nigdy się nie nudzi. Wypróbuj przepis na pierś nadziewaną smakowitymi pomidorami. Palce lizać!

  • POKROJONA NA CZTERY CZęśCI DELIKATNIE PODPIECZONA PIERś Z KURCZAKA PRZEłOżONA PLASTERKAMI śWIEżEGO POMIDORA I ZAPIECZONA POD PLASTERKIEM SERA MOZZARELLA.

  • Domowy fast food

    ...mięsną, pyszny sos i świeże warzywa. 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy, kroimy w małą kostkę, obsypujemy obficie przyprawą do mięs, smażymy na oleju, aż się przyrumieni. 2. Ziemniaki(...) w lodówce, chłodzimy ok. godziny. Gyros na talerzu Bardzo sycące i konkretne danie obiadowe. "Wkład" gyrosowo-warzywny zamiast do bułki, trafia od razu na talarze. 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy...

  • Delikatny kurczak pod jogurtową pierzynką posypaną szczypiorkiem. Szybkie do wykonania danie obiadowe.

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...podsmażamy cebulę z pokrojoną w kosteczkę papryką. Dodajemy passatę i dusimy, aż odparuje woda. Doprawiamy do smaku. Podpieczony spód smarujemy sosem, a na wierzchu układamy kawałki mozzarelli. Pieczemy(...) posiekaną kolendrą oraz suszoną papryczką chili. Sałatka z makaronem Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i doprawiamy. Na oliwie z oliwek smażymy pierś i studzimy. Składniki dressingu...

  • Żeby nieco urozmaicić mięso z grilla proponuje właśnie pierś pod kołderką z mozzarelli...polecam!

  • 25 października - Światowy Dzień Makaronu

    ...i dusimy, aż odparuje woda. Doprawiamy do smaku. Podpieczony spód smarujemy sosem, a na wierzchu układamy kawałki mozzarelli. Pieczemy jeszcze 10 minut. Przed podaniem skrapiamy oliwą i podajemy ze(...) suszoną papryczką chili. Sałatka z makaronem Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i doprawiamy. Na oliwie z oliwek smażymy pierś i studzimy. Składniki dressingu mieszamy dokładnie. Makaron gotujemy...

  • Pełnia smaku, pełnia zdrowia... a przy tym naprawdę niewiele kalorii :)

  • Jak wykorzystać wczorajszy chleb? Najlepsze przepisy!

    ...g filetu z kurczaka 2-3 łyżki oleju Sól, pieprz, słodka papryka 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 puszki pomidorów 125 g koziego sera 300 g makaronu (penne) 125 g mozzarelli Przygotowanie(...) wymieszać z przygotowanym sosem i nałożyć do żaroodpornej formy. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli i zapiekać  w 200 st. C przez 12-15 minut. Dekorować rozmarynem. Pikantny pudding z chleba...

  • Smaczny pomysł na "Pierś kurczaka w pomidorach"

Artykuły na temat: pierś zapiekana w pomidorach mozzarelli
  • Dieta idealna dla twojej figury

    ...pokrój w kostkę i zeszklij w 1 łyżce roztopionego masła lub oliwy. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz zmieloną, pojedynczą pierś z kurczaka. Obsmaż mięso dokładnie z każdej strony...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • 7-dniowy plan diety odchudzającej

    ...), pomarańcza. II śniadanie: 1 kromka chleba chrupkiego, plaster szynki z drobiu, 1/2 papryki. Obiad: Talerz zupy pieczarkowej na włoszczyźnie, z ryżem (1/2 torebki); pierś z kurczaka smażona bez panierki(...) wiejski (1 małe opakowanie), szczypior, szklanka soku pomarańczowego. Kolacja: Sałatka z 1 pomidora, 2 plastrów szynki, kulki mozzarelli i sałaty. Dodatkowe wskazówki • W ciągu tygodnia nie jedz...

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Właśnie teraz pomidory smakują najlepiej. Wykorzystaj sezon nie tylko robiąc z nich przetwory, ale także wykorzystując je do zrobienia wyjątkowych sałatek. Fot. 123RF/Picsel Po pomidory sięgamy chętnie - są smaczne, ale także bogate w składniki niezbędne dla naszego zdrowia. Spokojnie mogą jeść je osoby na diecie - 100 gramów pomidora to około 30 kcal. Ponadto pomidory są bogate w składniki odżywcze - zawierają duże ilości witamin A, B, C, E, PP i K, potas, żelazo, wapń i magnez. Zawierają...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...