• Informacje na temat:

    pierś z porem i majonezem

Przepisy na temat: pierś z porem i majonezem
  • Biała część pora ok. 300g; pierś z kurczaka; puszka kukurydzy; ananas z puszki; majonez.

  • smaczne, szybkie, proste w przygotowaniu

  • Składniki : 1 pierś z kurczaka, 5 plastrów ananasa, 1 słoik selera w zalewie, 1szt por (tylko biała część), 4 jajka, majonez+jogurt naturalny, sól, pieprz.

  • PROSTE I SMACZNE... TANIE TEŻ

  • Sałatka z kurczakiem - Danek

    Torebka ryżu, puszka kukurydzy, 5 ogórków konserwowych lub 3 ogórki kiszone, por(talarki), jedna pierś z kurczaka, sól, pieprz, papryka, dwie łyżki majonezu.

  • Danie jest najlepsze na drugi dzień. Niebo dla podniebienia.

  • Jarzynowy miks z kurczakiem

    ...: zmiksuj białą część pora z jogurtem, majonezem, śmietaną i musztardą.  4. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę wymieszaj z sosem. Posyp wiórkami parmezanu. Na wierzchu rozłóż pokrojoną, jeszcze ciepłą pierś z kurczaka. Podawaj od razu, np. z grzankami z pieczywa razowego.

  • Smaczna alternatywa dla kotletów i kurczaka pieczonego!Pyszne,soczyste i inne!!!!

  • Fast food z różnych stron świata

    ...ten zestaw nie przypadł do gustu miłośnikom tego typu kuchni. 1. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, obsypujemy obficie przyprawą, smażymy na oleju, aż się przyrumieni. 2. Ziemniaki obieramy(...) z majonezem, musztardą i rozgniecionym ząbkiem czosnku, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny, mieszamy, chłodzimy. 5. Do foremek do zapiekania wkładamy frytki, następnie usmażone mięsne kawałki, przysypujemy...

  • Ostatnio lubię pierś z porami dlatego robię ja na różne sposoby,ta jest inna,smaczna i lekka w smaku!!Polecam!!!!

Artykuły na temat: pierś z porem i majonezem
  • Czas na piknik

    ...najchudszy i najbogatszy w pełnowartościowe białko. Pierś kurczaka w ziołach, kawałek steku, polędwiczki na ostro, schab ze śliwkami - nawet na zimno będą smakowały wyśmienicie. Do tego zestaw obowiązkowy...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...musiała jeść ociekającego tłuszczem kotleta, a wujek-tradycjonalista nie spojrzy z pogardą na grillowaną pierś kurczaka. Później serwuje się dania ciepłe (optymalnie trzy lub cztery, aby jedzenia nie(...), barszcze, mięsa duszone w suszonych owocach. Przy niższych temperaturach również tradycyjne sałatki z majonezem, galarety i ciasta z masami dłużej zachowują świeżość. Pory roku nie można brać jednak za...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Lekkim krokiem w Nowy Rok

    ...polewając wytwarzającym się sosem. Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz curry. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw solą i ostrą, suszoną, papryką. Danie(...) ugotuj na miękko w posolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z kawałkami ananasa, brzoskwinią i groszkiem. Wstaw w ciepłe miejsce. Pierś z indyka posmaruj przyprawą do drobiu i podsmaż. Następnie włóż do...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...słonecznika Lunch: grillowana pierś kurczaka. Podana na sałatce z roszponki, czerwonej cebuli, pomidorów koktajlowych, fasolki szparagowej, plasterków awokado. Przyprawiona winegretem z oliwy i octu winnego...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...